Homepage stad Tongeren

 • Dit weekend: stad van de Kerstman
  Kerst
  Vanaf 16 december ruilt de Kerstman het koude Hoge Noorden in voor de gezellige warme binnenstad van Tongeren. Hij heeft zijn oog laten vallen op een prachtig pand in de schaduw van de basiliektoren. Dit wordt de uitvalsbasis voor zijn vele geschenktochten.
 • Echte kerstsfeer tussen de basiliek en het Praetorium
  Tongeren, stad van de Kerstman
  Er valt in de kersttijd veel te beleven in Tongeren. Zaterdag 16, zondag 17 en zaterdag 23 december verandert van 13 tot 18 uur de omgeving van het kerstmanhuis in één groot kerstdorp dat bruist van activiteit.
 • Spring ook eens binnen bij...
  Stad van de Kerstman
  Spring tussen 16 december en 8 januari ook eens binnen bij Santa's Post Office, Santa's Hall of Fame en Santa's Shops.
 • Schrijf eens een brief...
  Schrijf eens een brief...
  De Kerstman ontvangt niet alleen zakken vol brieven van kinderen. Er zijn ook vele opdracht- en bestelbrieven voor gebak en cadeaus, vrachtbrieven voor de chauffeurs,... "Wat op papier staat, telt", zegt de Opperelf die de postbehandeling in goede banen leidt.
 • Installatie Rudolph op de Grote Markt
  Rudolph
  Rudolph is de aanvoerder van de negen rendieren van de Kerstman en is onlosmakelijk verbonden met de verhalen rondom Kerstmis en de Kerstman.
 • Els wint 500 euro met ambi.pas
  Els Vandyck
  Els Vandyck uit Tongeren wint als tweede een 'Winterbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij 'Needle & Stitch', Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Gratis feestbussen oudejaarsnacht
  Feestbus
  De Lijn legt ook dit jaar weer extra bussen in om feestvierders veilig te vervoeren tijdens oudejaarsnacht. Dit is mogelijk door de financiële tussenkomst van de provincie Limburg en de stad Tongeren.
 • Gewijzigde verkeerssituatie De Motten
  gewijzigde verkeerssituatie
  In de Luikerstraat en de Kastanjewal geldt eenrichtingsverkeer. De parkings aan het Looiersplein en de Sint-Lutgardstraat zijn enkel bereikbaar via de Sint-Jansstraat.
 • Expo Rebirth Day
  Expo Rebirth Day
  Gratis te bezoek in het GRM van 23 tot en met 31 december 2017
  Op Rebirth Day vinden wereldwijd evenementen en performances plaats die geïnspireerd zijn op het Derde Paradijs van Michelangelo Pistoletto. Deze Italiaanse kunstenaar ging in september een samenwerking aan met de stad Tongeren in het kader van zijn filosofie.
 • Strooidiensten staan klaar
  sneeuw op de weg
  Tongeren heeft een prioriteitenplan dat in werking treedt bij streng winterweer. Met landbouwers en loonwerkers zijn contracten afgesloten. Het provinciebestuur slaat een strategische zoutvoorraad op voor alle Limburgse gemeentes. 110 ton strooizout ligt alvast klaar om de wegen sneeuw- en ijsvrij te maken in Tongeren. Zo zijn we gewapend tegen de winter en blijft iedereen veilig mobiel.
 • Opleiding tot gemachtigd opzichter iets voor jou?
  gemachtigd opzichter - Hans Put
  In 2018 organiseert de provincie Limburg opnieuw een opleiding tot gemachtigd opzichter. Wil jij je graag inzetten om, binnen onze stad, de veiligheid van groepen kinderen, scholieren, ouderen en personen met een beperking in het verkeer te bewaken, vooral bij het oversteken van de straat?
 • Koopzondagen december
  Stad van de Kerstman - klein
  Op zondag 17 en zondag 24 december zijn de winkels open van 13 tot 17 uur.
 • Kerstverhalenwandeling in begijnhof
  kerstverhalenwandeling
  Ga mee op pad met een verteller in het begijnhof, waar klassieke en hedendaagse kerstverhalen tot leven komen. Een borreltje onderweg verdrijft de winterse koude en verhoogt het kerstgevoel.
 • Kandidatuur Tongerse sportfiguur
  sportfiguur
  Bent u ouder dan 18 en in 2017 kampioen geworden? Woont u in Tongeren maar bent u niet aangesloten bij een Tongerse sportclub? Dan komt u in aanmerking voor de titel van Tongers sportfiguur. Het hier om kampioenen die een eerste, tweede of derde plaats behaald hebben op een provinciaal, nationaal of Europees kampioenschap.
 • Eindejaarsactie donderdagmarkt
  eindejaarsactie
  Voor de eindejaarsactie op de donderdagmarkt worden tijdens 4 opeenvolgende donderdagen in december telkens 5 trolleys verloot die gevuld zijn met producten van de markt (waarde inhoud €125, waarde trolley €65).
 • Santa in the sky - 23 december van 12 tot 20 uur
  Santa in the sky
  Op zaterdag 23 december van 12 tot 20 uur zakt Radio 2 af naar Tongeren. De Kerstman is er helemaal van in de wolken. 'Santa in the Sky' is een afgeleide van het bekende concept 'Dinner in the Sky', maar dan in een feeërieke uitvoering.
 • Thuisloket
  Thuisloket
  Vraag uw documenten en attesten digitaal aan. Vanaf nu geen verplaatsingen meer om uw documenten en attesten van de dienst Burgerzaken aan te vragen. U vraagt thuis uw documenten online aan en u ontvangt ze in een mum van tijd. Het thuisloket is eenvoudig, veilig en rechtsgeldig.
 • Katleen wint 500 euro met ambi.pas
  Katleen Vantilt
  Katleen Vantilt uit 's-Herenelderen wint als eerste een 'Winterbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij kleding Hauben, Viséweg te Mal.
 • Begijnhofmuseum Beghina zoekt vrijwillligers
  begijnhofmuseum
  Begijnhofmuseum Beghina is gelegen in het pittoreske begijnhof van Tongeren, een van de oudste begijnhoven van Vlaanderen en door UNESCO erkend als werelderfgoedsite. Het museum biedt een kijk op het leven van de vroegere begijntjes en bevat een unieke collectie gebruiksvoorwerpen en kunstwerken.
 • Hoe uw afval correct aanbieden?
  afval correct aanbieden
  Dagelijks halen de afvalophalers van Limburg.net tonnen afval op. De meeste mensen bieden hun afval correct aan waardoor de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Toch wordt niet alle afval correct aangeboden.
 • Schrijf in voor de milieuprijs
  milieuprijs 2017
  Tot uiterlijk 31 december 2017 kunt u kandidaturen of projecten voor de Tongerse milieuprijs 2017 indienen bij de milieudienst. Het stadsbestuur kent deze prijs elk jaar toe aan een privépersoon, school, bedrijf of vereniging die zich verdienstelijk gemaakt heeft op milieuvlak. Het kan om een praktisch initiatief gaan, een sensibiliseringsactie of gewoonweg een consequente milieubewuste houding.
 • Emile... de schoonheid van de imperfectie - voorbij het Syndroom van Down
  Emile
  Lezing op maandag 11 december om 20 uur in cc de Velinx
  Mevr. Bonjé portretteert kinderen met het Syndroom van Down. Bonjé kijkt echter verder. Ze nodigt je uit om de perfectie te zien en de kracht van een zogenaamde beperking.
 • Wereldaidsdag
  wereldaidsdag
  Vandaag is het wereldaidsdag, ook het Tongerse stadsbestuur en zijn personeelsleden tonen hun solidariteit en dragen het rode lintje.
 • Stad van de Kerstman
  Stad van de Kerstman - klein
  In december ruilt de Kerstman het koude hoge Noorden in voor de gezellige binnenstad van Tongeren. De stad, de Tongerse handelaars en Theater Ozzy bieden de goede man een warme thuis in het prachtige pand Mani in de Kloosterstraat.
 • Eric wint 500 euro met ambi.pas
  Eric Lafosse
  Eric Lafosse uit Tongeren wint als vierde een 'Speculoosbudget met de ambi.pas'. Hij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij zijn aankoop bij JP's Brasserie, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Gewijzigde verkeerssituatie Blaarstraat
  gewijzigde verkeerssituatie
  Er wordt gewerkt tussen de Ambiorixkazerne en de Hardelweg. Enkel voertuigen van lokale bewoners worden daar ter plaatse toegelaten. Het doorgaand verkeer mag geen gebruik meer maken van de Blaarstraat en wordt omgeleid via Maastrichtersteenweg.
 • Tegoed huisvuilzakken 2017 vervalt eind december
  tegoedzakken.jpg
  Heeft u uw tegoed aan huisvuilzakken dit jaar nog niet afgehaald? Doe dit dan uiterlijk op vrijdag 29 december. Na deze datum vervalt uw tegoed van 2017 definitief.
 • Tongeren, culinaire hotspot
  Jo Grootaers
  De voorbije weken waren het spannende tijden voor restauranthouders in België. Zowel Michelin als Gault Millau maakte dan zijn quotering bekend. En Tongeren prijkt hoog in beide lijsten.

 • Verkoop tweedehands materialen
  tweedehands materialen
  De stad Tongeren verkoopt een aantal tweedehands materialen: verplaatsbare trappen, aanhangwagens en een vrachtwagen. Een bod uitbrengen op één of meerdere materialen kan tot vrijdag 23 december uiterlijk om 12 uur. De hoogste bieder krijgt het materiaal toegewezen.
 • Sonja wint 500 euro met ambi.pas
  Sonja Milkers
  Sonja Milkers uit Tongeren wint als derde een 'Speculoosbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij lingerie Vanclee, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Aflossingsloop op vrijdag 1 december
  aflossingsloop - klein
  Vrijdag 1 december vindt in het stadspark De Motten de jaarlijkse aflossingsloop op de Finse piste plaats. Alle Tongerse sport- en jeugdverenigingen kunnen deelnemen aan dit evenement, maar ook gelegenheidsploegjes (van 5 deelnemers) zijn welkom.
 • Tongerse antiekmarkt behoort tot 's werelds beste markten
  antiekmarkt - klein
  De wekelijkse antiekmarkt van Tongeren werd recent opgenomen in de online folder op de website van 'Fleamapket', een online folder waar uitsluitend 's werelds beste markten in opgenomen worden. Tongeren is er daar eentje van.
 • Jo Grootaers uitgeroepen tot jonge topchef van Vlaanderen
  Jo Grootaers
  Jo Grootaers (27), chef-kok van Altermezzo, is door Gault & Millau uitgeroepen tot de ‘Jonge topchef van Vlaanderen’. We feliciteren hem van harte en wensen hem nog alle succes toe in zijn verdere carrière.
 • Maandelijkse nieuwsbrief 'De Jeker'
  nieuwsbrief Jeker
  Wist je dat we maandelijks een nieuwsbrief versturen met de stand van zaken van de werken op de Motten? Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in door een mailtje te sturen naar jeker@stadtongeren.be
 • Wettelijke feestdagen november
  praetorium
  Op zaterdag 11 november – Wapenstilstand en woensdag 15 november - Koningsdag zijn de meeste openbare instellingen gesloten, Toerisme Tongeren is wel open op 11/11 van 10 tot 16 uur.
 • Lezing Toni Coppers in de bib
  Coppers
  Zondag 26 november om 10 uur in de bibliotheek, Dijk 111
  Toni Coppers (1961, Sint-Truiden), één van Vlaanderens favoriete misdaadauteurs, is niet te houden sinds hij met 'Dood water' de Hercule Poirotprijs 2014 won en genomineerd werd voor 'De Gouden Strop 2015'.
 • Silvia wint 500 euro met ambi.pas
  Silvia Herck
  Silvia Herck uit Borgloon wint als twee een 'Speculoosbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij kledingzaak 'Quicksilver Roxy Store', Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Afdelingshoofd zakelijk beheer Gallo-Romeins Museum
  praetorium
  Wij zijn Tongeren en zoeken een afdelingshoofd zakelijk beheer voor het Gallo-Romeins Museum.
 • Noodplan
  noodplan
  Weet jij meteen wat je moet doen als er zich bij jouw thuis een noodsituatie voordoet? Ken ja alle evacuatiewegen en weet je bij wie je terecht kunt als je tijdelijk je huis niet in kan? Het is belangrijk dat je op voorhand over deze dingen nadenkt, zo kun je snel reageren in een noodsituatie.
 • Kimberly wint 500 euro met ambi.pas
  Kimberly Vandebeek
  Kimberly Vandebeek uit Tongeren wint als eerste een 'Speculoosbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij kledingzaak X9, Maastrichterstraat te Tongeren.

 • City Golf vanaf nu ook in Tongeren
  city golf
  Ontdek de historische binnenstad van Tongeren tijdens een ontspannend partijtje City Golf, ook wel bekend als stadsgolf. Kies uit een parcours van 6 of 9 holes en laat u rondleiden door een team van enthousiaste begeleiders, die de passie voor de stad graag met u delen. Ontdek tijdens deze tour de leukste weetjes over de stad en de bezienswaardigheden. Kroon jezelf tot winnaar door het parcours in zo weinig mogelijk slagen uit te spelen!
 • Liliane wint 500 euro met ambi.pas
  Liliane Frissaer
  Liliane Frissaer wint als vierde een 'Herfstbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij kledingzaak Yelina, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Ecobouwers Opendeur 11-12 en 18-19 november
  ecobouwers - klein
  In de weekends van 11-12 en 18-19 november kan je een hele reeks inspirerende energievriendelijke en duurzame woningen bezoeken tijdens Ecobouwers Opendeur. Ruim 150 huizeneigenaren openen hun deuren en delen tijdens een rondleiding hun bouw- en woonervaringen. Wil jij een huis komen bezoeken of wil jij je huis open stellen?
 • Herinrichting begraafplaats oud-strijders te Tongeren
  graven oud-strijders
  De begraafplaats voor oud-strijders op het oud stedelijk kerkhof werden in ere hersteld. Op de stedelijke begraafplaats van Berg werden 5 buitenrolstoelen geplaatst. Bezoekers met een mobiliteitsbeperking kunnen hiervan gratis gebruikmaken.
 • Dringende politiehulp nodig? Bel 101!
  politiewagen
  Werd jij het slachtoffer van een inbraak of heb jij om een of andere reden dringend bijstand van de politie nodig? Bel dan het noodnummer 101! De interventieploegen van de politiezone Tongeren-Herstappe zijn 24 op 24 uur op de baan om deze dringende oproepen af te handelen.
 • Intrede van de Sint in Tongeren
  Intrede Sinterklaas - klein
  Op zondag 5 november komt de Sint naar Tongeren. De winkels zijn dan open van 13 tot 17 uur. Op zaterdag 11 november kun je genieten van het Groot Sintfestijn in de VELINX.
 • Sluitingsdagen stadsdiensten en openingsuren recyclagepark in wintertijd
  praetorium
  Woensdag 1 november (Allerheiligen), donderdag 2 november (Allerzielen), zaterdag 11 november (Wapenstilstand) en woensdag 15 november (Koningsdag) zijn de stadsdiensten, het sociaal Huis De Semper en het dienstencentrum De Piepel gesloten. Toerisme Tongeren is wel open van 10 tot 16 uur (behalve op 15 november).
 • Infosessie: Is uw oude verwarming aan vervanging toe?
  oude verwarming
  Deze infosessie op dinsdag 7 november om 19.30 uur in het Praetorium geeft je meer inzicht in de werking van een verwarmingsinstallatie en haar onderdelen. Je krijgt ook een overzicht van warmtepompen en ketels op verschillende energiebronnen.
 • Sint-Hubertusfeesten
  Sint-Hubertusfeesten 2013 - klein
  De Sint-Hubertusfeesten worden gevierd op zondag 5 november. Traditiegetrouw hoort daar een eucharistieviering in openlucht bij. Tijdens deze viering staan paarden, huisdieren en hun baasjes centraal.
 • In het Gallo-Romeins Museum: Waar is Archie
  Archie
  Bezoek tijdens de herfstvakantie het Gallo-Romeins Museum en ga met het hele gezin op zoek naar Archie. Die zit verstopt in een megagrote zoekprent in de inkomhal. Een speelse tocht voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.
 • Zondag moeten we de klok een uurtje terugdraaien
  wintertijd-klein
  In de nacht van zaterdag op zondag gaat om klokslag 3 uur de wintertijd weer in. We mogen dan weer een uurtje langer slapen.
 • Aangepaste dienstregeling De Lijn
  De Lijn - klein
  Op 30 oktober 2017 optimaliseert De Lijn Limburg, naar jaarlijkse gewoonte, haar aanbod. De dienstregeling wordt o.a. nog beter afgestemd op de schooluren en op de situatie op de weg. Via deze weg informeren we u alvast over de veranderingen.
 • Parkeren op Stadhuisplein
  parkeren op Stadhuisplein - klein
  Van 1 november 2017 tot en met 31 maart 2018 mag u weer parkeren op het Stadhuisplein. Er is parkeerplaats voor 15 voertuigen. Twee plaatsen zijn gereserveerd voor personen met een handicap. Op het Stadhuisplein mag u maximaal één uur betalend parkeren, van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur. Bij evenementen en tijdens de donderdagmarkt mag er niet geparkeerd worden.
 • Kom proeven van heerlijke gratis restjesrecepten (donderdagmarkt)
  slimmer omspringen met restjes
  Tongeren doet mee aan de preventiecampagne in het kader van voedselverspilling die georganiseerd wordt door de provincie. Op donderdag 26 oktober staat de foodtruck van Vlaco op de wekelijkse donderdagmarkt, voor de ingang van de Basiliek.
 • Infomarkt Noordoostelijke Omleidingsweg
  praetorium
  Er loopt een openbaar onderzoek voor de opmaak van het Provinciaal Ruimtelijke Uitvoeringsplan (PRUP) Noordoostelijke Omleidingsweg (tussen Baversstraat en Maastrichtersteenweg). Maandag 13 november 2017 vindt tussen 16 en 20 uur een infomarkt plaats in het AC Praetorium, Maastrichterstraat 10.
 • Wendy wint 500 euro met ambi.pas
  Wendy Dusaert
  Wendy Dusaert uit Nerem wint als derde een 'Herfstbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Italiaans restaurant Antica Roma, Sint-Truiderstraat te Tongeren.
 • Toerisme Tongeren lanceert culinaire campagne Foodies Tongeren
  foodiestongeren
  In hotel 't Huys van Steyns stelde Toerisme Tongeren een nieuwe culinaire publicatie voor. De pocketgids krijgt de naam Foodies Tongeren en bundelt alle restaurants en smaakmakers van onze stad. Met deze publicatie start een gelijknamige campagne Foodies Tongeren om de eet-, drink- en tafelcultuur van de eerste stad van België te promoten.
 • ‘Grote Brand van Tongeren in 1677’ nu in Praetorium
  Grote brand -expo
  De nacht van 29 augustus 1677 staat Tongeren in lichterlaaie. Er branden een 500-tal huizen en verschillende belangrijke gebouwen af. Er blijft amper een sikkepit van de stad over. De brand doodt en verwondt veel Tongenaren en heel wat families raken al hun bezittingen kwijt. Ook de familie Schaetzen. Arnold-Willem Schaetzen houdt een dagboek bij waarin hij vertelt over de gebeurtenissen uit die tijd.
 • Tijdcongres
  TIJDcongres - klein
  Vrijdag 27 oktober 2017 maken we tijd vrij. Als apotheose van 'MoMeNT 2017' nodigen we gasten uit die zich buigen over het belangrijkste schaarse goed van deze tijd: de tijd zelf. Een avond met drie kandidaat-ministers van TIJD, vier aanstormende literaire talenten en twee muzikale interventies. Een avond die u niet mag missen - tenzij u geen tijd heeft natuurlijk.
 • Sybille wint 500 euro met ambi.pas
  Sybille Timmermans
  Sybille Timmermans uit Tongeren wint als tweede een 'Herfstbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij CD Daniëls, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Voor iedere bromfiets en lichte vierwieler een nummerplaat!
  nummerplaat bromfietsers-klein
  Sinds 31 maart 2014 moeten nieuwe bromfietsen en lichte vierwielers worden ingeschreven. Deze verplichting geldt nu ook voor alle bromfietsen die reeds voor deze datum in het verkeer circuleerden.
 • Blue-bike automaten worden vernieuwd
  blue-bike actie - klein
  In oktober worden de Blue-bike software en automaten volledig vernieuwd. In Tongeren wordt de automaat aan het station vernieuwd. Deze automaat is dan gedurende 3 uur buiten werking.
 • Boek Grote Markt
  Boek Grote Markt - klein
  In december 2017 verschijnt een uitgebreide publicatie over de Grote Markt (328 bladzijden), uitgegeven door het Geschiedkundig Genootschap en het Stadsarchief.
  De Grote Markt is het hart van onze stad. Al meer dan 1000 jaar is dit de plek waar Tongenaren elkaar vinden. De huizen die rond dit plein staan, hebben bijgevolg een boeiende geschiedenis, met generaties van handelaars, herbergiers, etc. die de panden bewoonden.
 • Welk is uw favoriete plekje in Haspengouw?
  Agentschap onroerend erfgoed-klein
  Iedereen beleeft het landschap op een andere manier. De ene houdt van weidse zichten, terwijl de andere liever de beslotenheid van een bos opzoekt. We willen graag te weten komen welke landschappen de inwoners van Haspengouw aantrekken en waarom.
 • Open Werfdag - Openleggen jeker
  werfdoek - klein
  zondag 15 oktober 2017 van 14 tot 16 uur
  Benieuwd naar hoe het er op de werf aan toe gaat? Hou dan zeker zondag 15 oktober vrij in uw agenda, want dan is het Open Werfdag in Tongeren! Die dag zal een professioneel werfteam u op een interactieve manier begeleiden langs een uitgestippeld werfparcours. U komt hier alles te weten over de lopende werken en wat het eindresultaat moet worden.
 • Nacht van de duisternis
  nacht van de duisternis
  De 22ste 'Nacht van de duisterniswandeling' gaat door op zaterdag 14 oktober 2017. Wandel je 4,5 km mee in het prachtige duister te Mulken? Een sterrenkijker neemt je mee tussen de sterren en een soep zorgt voor een opwarmertje.
 • Philomena wint 500 euro met ambi.pas
  Philomena
  Philomena Lenaers uit Koninksem wint als eerste een 'Herfstbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Arco Textiel, Putstraat te Tongeren.
 • Denkdag Huis van het Kind
  Huis van het Kind-klein
  In 2018 hebben we in Tongeren een eigen Huis van het Kind. Heeft u een leuk idee? Of wil u hierover graag ideeën uitwisselen? Kom dan naar de denkdag op zaterdag 28 oktober, van 9.30 tot 15.30 uur in De Piepel (Dijk 118).
 • 21 oktober: Dag van de kringwinkel Tongeren
  retour festival
  De dag van de kringwinkel op zaterdag 21 oktober 2017 kadert in de week van de circulaire economie (14-22 oktober).Tijens deze week wordt in Limburg de circulaire of kringloopeconomie in de kijker geplaatst.
 • Erkenning landbouwramp
  landbouwschade
  De Vlaamse regering heeft de late lentenachtvorst in april en de aanhoudende droogte van april tot en met juni 2017 in Vlaanderen als landbouwramp erkend. De besluiten werden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 3 oktober 2017.
 • Lien wint 500 euro met ambi.pas
  Lien Vandekerkhof
  Lien Vandekerkhof uit Tongeren wint als vijfde een 'Schoolbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Retro Velinx, Dijk te Tongeren.
 • Gratis plantgoed voor Tongerse inwoners
  lijsterbes
  De stad Tongeren biedt gratis plantgoed aan aan de Tongerse inwoners. Heb je geen tuin? Geen probleem, jij kan een nestkast of bijenhotel bestellen als je dat wenst. Het inheems plantgoed wordt aangeboden door Natuurpunt.
 • Infosessies opvoeding
  rouw en verlies bij kinderen
  Het sociaal huis De Semper organiseert een infosessie 'Rouw en verlies bij kinderen' op dinsdag 24 oktober 2017. Op donderdag 12, 19 en 26 oktober 2017 om 20 uur zijn er bijeenkomsten voor alleenstaande ouders.
 • Tongerse duim - nomineer een vrijwilliger
  Tongerse duim
  Vrijwilligers maken de samenleving dynamisch en kleurrijk. Dankzij hun dagelijkse en belangeloze inzet leeft het verenigingsleven op. Wil uw vereniging een vrijwilliger nomineren? Dit kan tot 31 oktober 2017.
 • Te koop: afgedankte tuinstoelen
  bruine en grijze kuipstoelen - klein
  De stad Tongeren verkoopt afgedankte kuip- en tuinstoelen in plastic. Het gaat over een 150-tal bruine en grijze kuipstoelen en een 60-tal witte en groene tuinstoelen.
 • Expo Pistoletto Reflecto in het Praetorium
  expo Pistoletto Reflecto - klein
  Nog tot en met 13 oktober 2017 vindt in het Praetorium de expo ‘Pistoletto Reflecto’ van de Pentagoon Academie van Tongeren plaats. Dit initiatief kadert in het artistieke project van de Ne9ende maand en MoMeNT van de stad Tongeren. Hiervoor ging de stad dit jaar een samenwerking aan met de Italiaanse kunstenaar Michelangelo Pistoletto.
 • Promotiefilmpje Tongeren
  promofilmpje
  Gisteren vierden we in Tongeren 'Wereld Toerisme Dag'! Geen beter moment om de nieuwe videoclip van Tongeren voor te stellen. Tongeren vormt het boeiende decor voor ontmoetingen tussen mensen. 'The Date' in de eerste stad van België toont je de troeven die deze historische stad te bieden heeft.
 • Skatepark De Motten verhuist naar Pliniuspark
  skater
  De toestellen op het skatepark De Motten werden eerder deze week opgeruimd. Momenteel wordt de nieuwe locatie in het Pliniuspark in orde gebracht en worden alle toestellen nagekeken. Op het einde van volgende week (rond 6 oktober) kan er opnieuw naar hartenlust geskatet worden op de nieuwe locatie in het Pliniuspark.
 • Nieuwe openingsuren Toerisme Tongeren
  toeristisch centrum
  Vanaf 1 oktober 2017 wijzigen de openingsuren van Toerisme Tongeren.
 • Wijziging verkeerssituatie De Motten
  verkeerssituatie Motten
  Op maandag 18 september 2017 is fase twee van de herinrichting van stadspark De Motten gestart. Naar aanleiding van deze fase zijn er enkele wijzigingen op vlak van verkeerscirculatie.
 • Workshops Hal P
  fotografie
  Vanaf oktober worden er heel wat workshops georganiseerd in Hal P: theater, fotografie, dj'n, youtube of vloggen het kan er allemaal!
 • Petra wint 500 euro met ambi.pas
  Petra Usé
  Petra Usé uit Tongeren wint als vierde een 'Schoolbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij optiekzaak Pearl, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Nadine wint 500 euro met ambi.pas
  Nadine Proost
  Nadine Proost uit Tongeren wint als derde een 'Schoolbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Grand Café de Casque, Grote Markt te Tongeren.
 • Foodtruckfestival Sma(a)k
  Foodtruckfestival
  Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september 2017
  Het festival is een gezellige markt op de Grote markt in Tongeren. Je kan er aan originele foodtrucks een waaier aan wereldse gerechten bestellen. Van Aziatisch, Mexicaans, Amerikaans... tot de klassiekers, het is er allemaal.
 • Nieuwe wijkinspecteurs
  Nieuwe wijkinspecteurs - klein
  Sinds 1 september 2017 heeft de wijkdienst van de politiezone Tongeren-Herstappe twee nieuwe wijkinspecteurs in dienst. Wijkinspecteurs Jeannot Schoubben en Stefan Maes gingen met pensioen.
 • Uitnodiging: Michelangelo Pistoletto - Het derde paradijs
  derde paradijs
  Op 21 en 22 september 2017 komt de Italiaanse kunstenaar Pistoletto naar Tongeren. Donderdag 21 september om 19 uur wordt het kunstproject van het artistieke duo 'Le Prince Evêque' voorgesteld in het Pliniuspark. Dit kunstproject is geïnspireerd op de filosofie van een mensenkring rond het kunstwerk.
 • Te koop: opgebroken trottoirbanden in blauwe hardsteen
  trottoirbanden
  De stad Tongeren verkoopt opgebroken trottoirbanden in blauwe hardsteen. Een bod uitbrengen kan tot uiterlijk maandag 2 oktober 2017 om 12 uur.
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  Op donderdag 14 september 2017 (jaarmarkt kermis) zijn de stadsdiensten gesloten. Het recyclagepark is wel open van 9 uur tot 12.30 uur en van 13 uur tot 18 uur.
 • Drône boven projectgebied De Motten
  drône
  Tussen 12 en 18 september 2017 zal er een drône over het projectgebied van De Motten vliegen (het exacte tijdstip is afhankelijk van de weersomstandigheden). Deze vlucht zal 2 à 3 uur in beslag nemen. De piloot is vergezeld door een ambtenaar van de stad Tongeren of VMM en is herkenbaar aan zijn fluorescerende kledij. De piloot beschikt over de nodige toelatingen en attesten.
 • Dominique wint 500 euro met ambi.pas
  Dominique Collas
  Dominique Collas uit Tongeren wint als tweede een 'Schoolbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij E&S Solar, Viséweg te Tongeren.
 • Dienst burgerzaken uitzonderlijk pas open om 10 uur
  praetorium
  Op woensdag 13 september 2017 is de dienst burgerzaken uitzonderlijk pas open om 10 uur, wegens opleiding van het personeel.
 • Ontmoetingsdag eenoudergezinnen
  Eénoudergezinnen
  Zondag 24 september 2017 tussen 13 en 16 uur
  Als papa of mama van een eenoudergezin worstelt u ongetwijfeld met vele vragen en twijfels over de opvoeding van uw kind/kinderen. Maar er zijn ook fijne momenten om te koesteren. Dingen die u misschien wel met anderen wil delen.
 • Gezocht: energiebewuste bouwheren voor 20ste ecobouwers opendeur
  ecobouwers - klein
  Op 11,12, 18 en 19 november organiseert Bond Beter Leefmilieu voor de 20ste keer Ecobouwers opendeur. Het ideale moment om anderen te laten binnenkijken bij u als ervaren en energiebewuste bouwheer.
 • Open Monumentendag
  open monumenten dag
  Op zondag 10 september 2017 is het weer Open Monumentendag! Dit jaar is het dubbel feest, want Vlaanderen viert dan ook de Dag van de Architectuur. Laat je op deze dag verrassen door enkele gerestaureerde Tongerse pareltjes, in het thema 'Wonen, bidden, werken: van historie tot herbestemming'...
 • Shop in de eerste stad en ontvang kortingsbonnen voor de kermis
  Shop en ga gratis naar de kermis
  Shop bij de deelnemende Tongerse handelaars op zaterdag 9 september 2017 en ontvang kortingsbonnen voor de kermis.
 • Grote kermis Tongeren
  kermis - klein
  Op zaterdag 9 september 2017 opent de kermis om 14.30 uur. Om 22 uur kunt u weer genieten van het vuurwerk in stadspark De Motten. Op maandag 11 september kunt u weer gebruik maken van de polsbandjes. De prikkelarme kermisdag vindt plaats op dinsdag 12 september en de jaarlijkse familiedag op woensdag 13 september.
 • Lisianne wint 500 euro met ambi.pas
  Lisianne Mathijs
  Lisianne Mathijs uit Rutten wint als eerste een 'Schoolbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij kleding Vossen, T-Forum te Tongeren.
 • B-classic op de shortlist voor de Limburgse Cultuurprijs. Stem mee!
  Limburgse cultuurprijs
  De provincie Limburg reikt dit jaar twee Limburgse Cultuurprijzen uit, één aan een persoon en één aan een organisatie of vereniging. Uit de meer dan 80 dossiers die ingediend werden, selecteerde de jury 6 personen en 6 organisaties. Stem nog tot 21 september 2017 mee!
 • Polsbandjes kermis
  polsbandjes kermis - klein
  Op maandag 11 september 2017 kun je van 16 tot 21 uur met een polsbandje (15 euro) ongelimiteerd gebruikmaken van meer dan 30 attracties.
 • Beeldverhaal ‘Grote Brand van Tongeren in 1677’
  Grote brand -expo
  Deze expo is te bezichtigen vanaf donderdag 31 augustus 2017 in het Julianuscomplex (voormalige pand Essenza).
  De nacht van 29 augustus 1677 staat Tongeren in lichterlaaie. Er branden een 500-tal huizen en verschillende belangrijke gebouwen af. Er blijft amper een sikkepit van de stad over.
 • Kunstenaar Michelangelo Pistoletto komt naar Tongeren
  Michelangelo pistoletto
  Eind september komt de welvermaande Italiaanse kunstenaar Michelangelo Pistoletto naar Tongeren voor MoMeNT: de kunsthappening in het kader van de negende maand in Tongeren.
 • Viviane wint 500 euro met ambi.pas
  Viviane Vossen
  Viviane Vossen uit Tongeren wint als vierde een 'Tropisch budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Mirror Design, Wijkstraat te Tongeren.
 • Gladiator Run
  Atuatuca
  De stad Tongeren en vzw Gladiator Events organiseren zaterdag 16 september voor de tweede keer een 'Gladiator Run' op de Plinius-site. Spektakel gegarandeerd!
 • Werremesmèrt - Fairtrade
  Werremesmèrt - web
  De Werremesmèrt op zondag 3 september 2017 is aan zijn 5de editie toe en het beloofd weer een superfijne markt te worden! Dit jaar worden er naast Fairtrade- ook bio- en artisanale producten aangeboden. Zoals o.a. zelfgemaakte jam, honing, artisanale gin, Griekse specialiteiten,...
 • Spaanse ambassadeur ondertekent rouwregister
  Spaanse ambassadeur
  Sinds maandag komen tal van mensen in het administratief centrum Praetorium hun deelneming betuigen aan de familie van Elke Vanbockrijck, het Tongerse slachtoffer van de aanslag in Barcelona. Ook de Spaanse ambassadeur Cecilia Yuste Rojas kwam op woensdag het rouwregister ondertekenen.
 • Zomercarnaval
  Zomercarnaval - klein
  Op zaterdag 26 augustus om 19 uur zomerparade en op zondag 27 augustus om 20 uur live in concert met Lindsay, De Romeo's en Jan Smit. Het centrum wordt afgesloten om 17 uur. De omleidingen gaan in om 18 uur.
 • Soroptimist goes fashion
  Soroptimist goes fashion
  Vrijdag 1 september 2017 om 19 uur
  De Soroptimisten willen door zelf op de catwalk te lopen, zich inzetten voor een goed doel en tegelijk aantonen dat de mode van vandaag in eerste instantie draagbaar moet zijn voor iedereen. Dit bereiken wij door zelf als lid het podium te betreden en bijna zonder professionele mannequins! De opbrengst van deze show gaat naar Sint-Gerardus van Diepenbeek.
 • Nutswerken Cottalaan
  werk in uitvoering
  Op maandag 28 augustus 2017 starten nutswerken in de Cottalaan tussen de Sint-Servaasstraat en Koninksemsteenweg. Swennen Ondernemingen voert werken uit in opdracht van Infrax. Er wordt éénrichtingsverkeer ingesteld op de Cottalaan, van Sint-Servaasstraat naar Koninksemsteenweg. Het overige gedeelte van de Cottalaan blijft tweerichtingsverkeer. Er wordt een omleiding voorzien via Koninksemsteenweg en Linderstraat. Het einde van de werken is voorzien vrijdag 29 september 2017.
 • Boekenkaftdag in de bib
  Boekenkaftdag - klein
  Kom op woensdag 6 september 2017 met jouw (groot)ouders je schoolboeken en schriften kaften! Je krijgt gratis kaftpapier en vrijwiliigers zetten je op weg en helpen je kaften. Heb je liever een origineel gekaft boek? Vraag een vel bruin kaftpapier en loop langs bij een illustrator. Jouw saaiste boek of schrift wordt zo uniek!
 • Verteluurtje in de bib
  Milan -eerste schooldag
  Gaat uw kind op 1 september 2017 voor het eerst naar school? Kom dan op zaterdag 26 augustus om 10 uur naar het verteluurtje in de bib en ontvang gratis het boekje 'De eerste schooldag van Milan'. Zo kunnen jullie samen naar dit speciale moment toeleven!
 • Werken aan spoorwegdoorgang Eldersbroek
  spooroverweg
  Infrabel voert vanaf zaterdag 12 augustus 2017 vernieuwingswerken uit aan spoorlijn 34 (Tongeren - Hasselt) tussen de stations van Tongeren en Bilzen. Het gaat hier om de vervanging van de overweg 32 t.h.v. Eldersbroek.
 • Gratis nachtbussen Pukkelpop
  De Lijn - klein
  Slaap jij ook liever in je eigen bed dan op de Pukkelpop-camping? Maak dan gebruik van de gratis bussen van De Lijn. Vanuit Tongeren kan je vlot met de bus naar Pukkelpop reizen.
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  De stadsdiensten zijn gesloten op dinsdag 15 augustus 2017 (O.L.V.-Hemelvaart).
 • Beatrice wint 500 euro met ambi.pas
  Beatrice Hermans
  Beatrice Hermans uit Tongeren wint als eerste een 'Tropisch budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Huis Vroonen, Sint-Truidersteenweg te Tongeren.
 • Landbouwrampenfonds
  Rampenfonds
  Omwille van de uitzonderlijke droogte van het voorjaar 2017 heeft minister Joke Schauvliege de procedure van het Landbouwrampenfonds opgestart. Doe uw aangifte vóór 17 augustus 2017 bij het stadsbestuur. De commissie tot vaststelling van schade aan gewassen zal dan worden samengeroepen om de schade vast te stellen.
 • Vertelsessie door Stijn Meuris
  Stijn Meuris - klein
  Vrijdag 11 augustus 2017 om 20 uur
  Stijn en de sterren een productie van Vegas Las. Het heelal voor beginners. Stijn vertrekt op de aarde en trekt via ons zonnestelsel het heelal in. Het is wetenschap, het is filosofie en het is humor. Helemaal Meuris dus.
 • Olivier Grossetête
  Olivier Grossetête
  Olivier Grossetête is een Franse beeldende kunstenaar die monumentaal werkt met kartonnen dozen en kilometers plakband. Op 15 augustus 2017 bewonder je zijn kartonnen gebouw op de Grote Markt.
 • Werken in de Blaarstraat
  werk in uitvoering
  Vanaf maandag 7 augustus 2017 worden er werken uitgevoerd in de Blaarstraat, op het gedeelte tussen de Beemdstraat en de Hardelweg. Het wegdek en de stoepen worden vernieuwd. Groenaanleg en snelheidsremmers moeten de buurt aangenamer en veiliger maken.
 • Vertelsessie door Johan Braeckman - Leve de luiheid
  Johan Braeckman - klein
  vrijdag 4 augustus 2017 om 20 uur
  In deze TIJDsessie wordt uiteengezet waarom luiheid ook een deugd kan zijn. De moderne mens heeft voor niets nog tijd, wordt gedreven door hebzucht en consumptie, en kampt steeds meer met depressies en burn-outs. Misschien kan een welbegrepen vorm van luiheid een alternatieve vorm van levenskunst zijn?
 • Catherine, Kathleen en Maud winnen elk 500 euro met ambi.pas
  Maud Reynders
  Catherine Jageneau uit Tongeren, Kathleen Rossard uit Hoepertingen en Maud Reynders uit Tongeren winnen als laatsten een 'Soldenbudget met de ambi.pas'. Zij winnen 5.000 punten of 500 euro dankzij hun aankoop bij Vanloffelt in Mal, Lingerie Silhouette en Ambiorix droogkuis te Tongeren.
 • Bierfestival Ambierorix
  Ambierorix
  Op zondag 6 augustus 2017 heten de Tongerse handelaars u graag welkom op de maandelijkse koopzondag. De winkels zijn open van 13 tot 17 uur. Daarnaast kunt u op zaterdag genieten van het bierfestival op de Grote Markt van 12 tot 23 uur en op zondag van 11 tot 20 uur.
 • Toeren rond Tongeren
  Toeren rond Tongeren
  Op zondag 30 juli 2017 organiseert de Landelijke Gilden Toeren rond Tongeren. Je kan komen fietsen, wandelen en genieten. Start op De Motten tussen 8 en 15 uur. Er zijn twee fiets- en wandeltochten waar je uit kunt kiezen. Onderweg maak je kennis met het landelijke gedeelte van de stad, gecreëerd en onderhouden door de plaatselijke land- en tuinbouwers.
 • Fabiënne wint 500 euro met ambi.pas
  fabiënne
  Fabiënne Vanelst uit Veldwezelt wint als tweede een 'Soldenbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij reisbureau White reizen, Jaminéstraat te Tongeren.
 • E.K. Eventing
  Military
  Van 26 tot 31 juli 2017 is Tongeren gaststad voor het Europees kampioenschap Eventing. Dit E.K. mag als één van de belangrijkste paardenevents in Vlaanderen worden bestempeld, met de echte Europese top van ruiters en paarden aan de start. Het schitterende domein Galgenberg vormt het decor.
 • Sluitingsdagen en zomerdienstregeling stadsdiensten
  praetorium
  De zomerdienstregeling ging voor de meeste afdelingen in op 10 juli t.e.m. 11 augustus. De sluitingsdagen zijn: 21 juli (Nationale Feestdag), OLV-Hemelvaart (15 augustus) en jaarmarkt kermis (14 september).
 • Openluchtcinema: Lion (2016)
  Lion - klein
  vrijdag 21 juli 2017 om 21 uur in Julianus
  LION vertelt het ongelooflijke maar waar gebeurde verhaal van de Indiase jongen Saroo Bierley. Als vijfjarige komt hij door toeval terecht op een trein die hem meer dan duizend kilometer doorheen India voert, steeds verder weg van zijn thuis.
 • Rijbewijzer: een app en handboek
  rijbewijzer - klein
  Vanaf 1 oktober 2017 moeten leerling-bestuurders minstens 9 maanden oefenen voor ze het praktijkexamen mogen afleggen. Om jongeren te helpen en wegwijs te maken in de nieuwe rijopleiding ontwikkelde de VSV met steun van de Vlaamse overheid de Rijbewijzer app en handboek.
 • Feest van de Vlaamse Gemeenschap
  Feest van de Vlaamse Gemeenschap
  Dinsdag 11 juli 2017 om 20 uur in het cultureel centrum De VELINX
  Muzikale happening, gratis inkom
 • Michelangelo Pistoletto
  pistoletto bib
  In het kader van de ne9ende maand en MoMeNT gaat de stad Tongeren de samenwerking aan met de Italiaanse kunstenaar Michelangelo Pistoletto. Hij is een vertegenwoordiger van de 'Arte Povera', waarbij de kunstenaar gebruik maakt van eenvoudige materialen.
 • Technische dienst en magazijn uitzonderlijk gesloten
  praetorium
  De Technische dienst en het magazijn op Overhaem zijn uitzonderlijk gesloten op vrijdag 7 juli 2017 vanaf 12 uur.
 • Teseum Tijdsessies: concert Marco Cirone Quintet
  Marco cirone - klein
  donderdag 6 juli 2017 om 20 uur
  Sting & The Police is muziek die blijft inspireren! Songs die meer dan 30 jaar geleden zijn geschreven, zijn nog steeds relevant in het huidige maatschappelijk klimaat.
 • Kim wint 500 euro met ambi.pas
  Kim Droogmans
  Kim Droogmans uit Tongeren wint als eerste een 'Soldenbudget met de ambi.pas'. Hij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij zijn aankoop bij restaurant Cheers, Luikerstraat te Tongeren.
 • Expo sport in Tongeren
  Expo sport
  Nog tot 31 augustus 2017 kun je kennismaken met de geschiedenis van Tongerse sporters en Tongerse sportclubs in het toeristisch paviljoen van het Pliniuspark, Fonteindreef 8. De expo is gratis toegankelijk en open tijdens de openingsuren van het zwembad van 10 tot 20 uur. • Jaarabonnementen De Lijn voortaan elektronisch
  MOBIB
  De Lijn vervangt de papieren abonnementen geleidelijk door elektronische MOBIB-kaarten. Iedereen die een nieuw abonnement voor 12 maanden bestelt, krijgt een MOBIB-kaart.
 • Op schattenjacht in Moerenpoort
  Vlieg
  Spannend. Met de hele familie op schattenjacht in de middeleeuwse Moerenpoort. En dat kan de hele zomervakantie lang. Het wordt een onvergetelijke belevenis, om in geuren en kleuren na te vertellen.
 • Sjiek gezinsfestival
  Sjiek gezinsfestival - klein
  Ook dit jaar is Fairtrade Tongeren weer present op het Sjiek gezinsfestival. Het festival vindt plaats op zondag 2 juli 2017 van 14 tot 20 uur in de Meir te Henis. Ouders hebben gratis toegang, kinderen betalen 5 euro.
 • Zomerswing voor senioren
  zomerswing
  Voor de Tongerse senioren start de zomer met 'Zomerswing 2017' op vrijdag 30 juni 2017 om 14 uur in dienstencentrum De Piepel.
 • Mulkenhal open
  opening Mulkenhal - klein
  Het is zover! De Mulkenhal op Plinius heeft zijn deuren geopend. De voormalige tennishal transformeerde naar een gloednieuw complex dat ‘the place to be’ zal worden voor kinderen, jongeren en iedereen die zich jong voelt. Het gebouw biedt ruimte en onderdak aan de buitenschoolse Kinderopvang Kinderparadijs, speelpleinwerking ’t Ravottekot en Hal P, het nieuwe Tongerse jongerencentrum.
 • Teseum Tijdsessies
  Teseum tijdsessies - klein
  De stad Tongeren wordt in de zomertijd het platform van kunstenaars, filosofen en muzikanten die in dialoog gaan met TIJD. Teseum heeft de TIJD al in zich. Gedurende vijf zomeravonden geeft het Teseum podiumTIJD aan filosofen en muzikanten om hun discipline een benadering van TIJD te geven.
 • Greta wint 500 euro met ambi.pas
  Greta Verjans
  Greta Verjans uit Tongeren wint als vierde een 'Citytripbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Ben's café, Grote Markt te Tongeren.

 • Provincie informeert 'buren van de waterloop'
  waterloop
  De Dienst Waterlopen van de provincie Limburg schreef onlangs al haar buren aan langs de waterlopen, dit zijn de eigenaars van percelen gelegen tegen de waterlopen van tweede categorie. Met deze gerichte campagne kreeg elke eigenaar een brief met 2 flyers in de bus, één om het recent opgerichte “Meldpunt Water” meer kenbaar te maken en één met informatie over de “basisregels langs waterlopen”.
 • Vier dolle dagen
  4dolle dagen
  27-28-29-30 juni 2017 van 10 tot 18 uur
 • Stadsmuzikantenfestival
  Stadsmuzikanten - klein
  Zondag 25 juni 2017 tussen 14.30 en 18.00 uur
  Bekende/beloftevolle namen uit pop en rock worden een zondagnamiddag lang omgeschoold tot straatmuzikant. Ze doen dat zonder podium en zonder geluidsversterking! Het Stadsmuzikantenfestival biedt een mooi samenspel van muziek en erfgoed. Het publiek loopt tussen de straatmuzikanten door en stelt z’n eigen programma samen. Een gelegenheid om mooie en beloftevolle muziek te ontdekken in een ongewone context.
 • Kraampjesverkooop en 4 dolle dagen
  kraampjesverkoop
  Op zaterdag 24 juni 2017 van 10 tot 18 uur is het kraampjesverkoop in Tongeren.
  27-28-29-30 juni van 10 tot 18 uur zijn het weer de dolle dagen.
 • Zwembad Pliniuspark alle dagen open vanaf 23 juni
  zwemmen grabbelaar
  Vanaf 23 juni 2017 is het zwembad Pliniuspark alle dagen open van 10 tot 20 uur. De kassa sluit om 19 uur. Het zwembad is open tot en met zondag 10 september 2017.
 • Tongerse Molendag
  molendag - klein
  Tijdens de Tongerse Molendag op zondag 25 juni 2017 van 10 tot 17 uur neemt een gids u mee in de molen en kunt u zien hoe een graankorrel bloem wordt, de grondstof voor ons dagelijks brood.
 • Nieuwe oprit (E313) naar Luik open
  op- en afrit 2017_05_17
  Maandagochtend, 26 juni 2017 om 6 uur, opent het Agentschap Wegen en Verkeer de nieuwe oprit richting Luik op het op- en afrittencomplex 32 Tongeren.
 • Politiebesluit m.b.t. de drinkwaterschaarste
  drinkwater
  Het politiebesluit van de gouverneur van de provincie Limburg m.b.t. de drinkwaterschaarste is vanaf nu van toepassing. Dit besluit is ingevoerd naar aanleiding van de aanhoudende droogte, die moeilijkheden kan veroorzaken m.b.t. de normale drinkwaterbedeling. Met deze maatregelen trachten we onnodig verbruik van drinkwater tegen te gaan.
 • Warme dagen? Zorg dragen!
  Warme dagen
  De zomer is fantastisch. Het is een tijd van heerlijk genieten van een terrasje op zonovergoten dagen of lekker buiten spelen met de kinderen. Maar dat warme weer heeft soms ook minder prettige gevolgen.
 • Peter wint 500 euro met de ambi.pas
  Peter Reynaerts
  Peter Reynaerts uit Tongeren wint als derde een 'Citytripbudget met de ambi.pas'. Hij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij zijn aankoop bij elektrozaak Deliever, T-Forum te Tongeren.
 • Nadia wint 500 euro met ambi.pas
  Nadia Beumer
  Nadia Beumer uit Tongeren wint als tweede een 'Citytripbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij fruitwinkel Puur Oogst, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie
  BE-alert - klein
  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we u graag snel verwittigen. Daarom kan onze stad vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • Identificatie van uw herlaadkaart
  herlaadkaarten
  Uw herlaadkaart identificeren is wettelijk verplicht. Is uw herlaadkaart geblokkeerd? Dan heeft u uw herlaadkaart waarschijnlijk niet tijdig geregistreerd. Maar geen zorgen, u kunt uw herlaadkaart nog steeds laten registreren. Neem hiervoor contact op met uw provider.
 • Vraag een klimaatwandeling aan
  klimaatwandeling - klein
  Tijdens een klimaatwandeling legt een ervaren gids van het Provinciaal Natuurcentrum op een eenvoudige manier uit wat klimaatsveranderingen precies inhouden. Sinds de lancering van dit aanbod in 2015 namen al meer dan 100 groepen deel aan een klimaatwandeling. Wegens dit grote succes én de positieve ervaringen van de deelnemers verlengt provincie Limburg dit gratis aanbod tot eind 2018.
 • Ronde van Limburg
  Ronde van Limburg
  Zondag 11 juni 2017 is Tongeren in de ban van de fiets. Start en aankomst van de 'Ronde van Limburg' liggen in het hart van onze stad. Het wordt weer een spannende hoogdag voor de wielerliefhebbers.
 • Vrijwilligers voor dorpsrestaurants gezocht
  Fairtrade in dorpsrestaurants
  Voor de dorpsrestaurants in Rutten, Henis en 's-Herenelderen zoeken we vrijwilligers. Ben jij vrij op dinsdag, woensdag of donderdag van 11 tot 14 uur? Ben jij sociaal ingesteld en kan je goed in team werken? Neem dan contact op met Hilde Tomsin van het dienstencentrum De Piepel voor een kennismakingsgesprek. Je zorgt voor de bediening van maaltijden en drank, ruimt af, doet de afwas en ruimt de zaal weer op.
 • Help mee aan 'oneindig'kunstwerk
  pistoletto klein
  Voor de 9de maand en MoMeNT werkt de stad samen met de Italiaanse kunstenaar Michelangelo Pistoletto. Deze kunstenaar ontwierp een lemniscaat - het symbool van oneindigheid. En met dat symbool willen we iets doen. Met de hulp van u wordt dit ongetwijfeld een prachtig en beklijvend kunstwerk.
 • Rita wint 500 euro met ambi.pas
  Rita Beusen
  Rita Beusen uit Val-Meer wint als eerste een 'Citytripbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Huis Matton, Grote Markt te Tongeren.
 • Aangifte landbouwschade
  vorstschade_bloesem
  De vriestemperaturen in de nacht van 19 op 20 april hebben zware gevolgen gehad voor de fruitteelt. De landbouwers/fruittelers/siertelers die schade hebben geleden onder de koude weersomstandigheden worden opgeroepen vóór 10 juni een aangifte te doen bij het stadsbestuur. De commissie tot het vaststellen van schade aan gewassen zal dan worden samengeroepen om de schade vast te stellen.
 • Infosessie zonne-energie
  zonnepanelen
  donderdag 15 juni van 19.30 tot 22 uur in de Ambiorixzaal van het AC Praetorium
  Brengt zonne-energie nog op? Is deze investering echt de moeite waard? Hoe integreer ik een installatie op mijn dak? En kan ik batterijen aan een installatie koppelen?
 • Nieuw boekenpakket versterkt taalkundige integratie
  Taalpunt
  Een goede kennis van de Nederlandse taal is een onmiskenbare sleutel voor een succesvol integratieverhaal. Het sociaal huis De Semper zet in op de taalkundige integratie van nieuwkomers in Tongeren. Het onderwijs is een belangrijke partner in het lokale integratiebeleid, maar scholen stellen vaak vast dat de taalvaardigheid van hun leerlingen en cursisten terugloopt na een vakantieperiode.
 • Het Teseum verjaart
  Teseum
  zaterdag 3 en zondag 4 juni
  Eén jaar op de teller van het Teseum. Dat vieren we met een feestweekend. Bezoek tijdens dit weekend het Teseum voor 3 euro (in plaats van 6 euro). Je pikt meteen het openingsweekend van de expo ‘ReCraft’ mee.
 • Sluitingsdagen en zomerdienstregeling stadsdiensten
  praetorium
  De zomerdienstregeling gaat voor de meeste afdelingen in op 10 juli t.e.m. 11 augustus. De sluitingsdagen zijn: Pinkstermaandag (5 juni), Feest van de Vlaamse Gemeenschap (11 juli), 21 juli (Nationale Feestdag), OLV-Hemelvaart (15 augustus) en jaarmarkt kermis (14 september).
 • Nieuwe afrit E313 complex 32 'Tongeren' klaar
  op- en afrittencomplex - klein.jpg
  Op vrijdag 2 juni 2017 stelt het Agentschap Wegen en Verkeer de nieuwe afrit voor het verkeer komende van Hasselt op de E313 ter hoogte van complex 32 'Tongeren' open.
 • Ascot aan de Jeker
  Hoedendag op Hippodroom - klein
  Pinkstermaandag (5 juni 2017) is het weer 'Ascot aan de Jeker', een traditionele hoedendag op de Tongerse Hippodroom. Op de renbaan kampen man en paard in één gracieuze beweging. Naast de renbaan flaneren de bezoekers in modieuze outfit met flamboyante, soms extravagante hoeden.
 • Lieve wint 500 euro met ambi.pas
  Lieve Roebben
  Lieve Roebben uit Tongeren wint als vierde een 'Terrasbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij chocolatier Pralibel, Grote Markt te Tongeren.
 • Vaststelling inventaris bouwkundig erfgoed in provincie Limburg
  Erfgoed
  Het agentschap Onroerend Erfgoed, Vlaamse overheid, organiseert een openbaar onderzoek voor de vaststelling van het bouwkundig erfgoed in de provincie Limburg. Het openbaar onderzoek opent op 1 juni 2017 en sluit op 30 juli 2017.
 • Gratis compost
  compost
  De stad Tongeren biedt u gratis compost aan vanaf 8 juni 2017. U kunt deze afhalen bij de technische dienst, Industrieweg 4, tijdens de openingsuren.
 • Openbaar onderzoek meest kwetsbare waardevolle bossen stopgezet
  bos - klein
  In de stadskrant staat het openbaar onderzoek meest kwetsbare waardevolle bossen (MKWB) aangekondigd. Dit openbaar onderzoek is intussen stopgezet!
 • Expo Timeless Beauty verlengd tot 1 september 2017
  Timeles Beauty
  De expo ‘Timeless Beauty’ is anders dan u van het Gallo-Romeins Museum gewoon bent. Sensueel naakt van kunstfotograaf Marc Lagrange, intrigerende teksten van Romeinse auteurs en authentieke objecten brengen u in de ban van vrouwelijk schoon. Ze vormen een sfeervol samenspel.
 • Christel wint 500 euro met ambi.pas
  Christel Happart
  Christel Happart wint als derde een 'Terrasbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij schoonheidssalon Venus, Pliniuswal te Tongeren.
 • Pliniuszwembad ook open op woensdag
  zwemmen grabbelaar
  Sinds deze week kan er ook gezwommen worden op woensdag van 13 tot 19 uur (op zaterdag, zondag en maandag 5 juni (pinkstermaandag) van 10 tot 20 uur, de kassa sluit om 19 uur). Vanaf 23 juni is het zwembad alle dagen open.
 • Avondmarkt
  markt
  woensdag 24 mei 2017 van 18 tot 22 uur (ter vervanging van de donderdagmarkt)
  Vele winkels houden hun deuren open tot 20.00 uur
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  Alle stadsdiensten zijn gesloten op donderdag 25 mei (Hemelvaart) en vrijdag 26 mei 2017 (brugdag). Het sociaal huis De Semper en het recyclagepark zijn wel open op vrijdag 26 mei. Toerisme Tongeren is open op donderdag 25 en vrijdag 26 mei 2017.
 • Baloise Belgium Tour
  Baloise Belgium Tour
  Zondag 28 mei 2017 is Tongeren voor de tweede keer de gaststad van de slotetappe van de Baloise Belgium Tour.
 • Tweedaagse antiekmarkt
  tweedaagse antiekmarkt - klein
  Op zaterdag 3 en zondag 4 juni 2017 is er de tweedaagse antiekmarkt met nocturne.
 • Linda wint 500 euro met ambi.pas
  Linda Houben
  Linda Houben uit Rijkel wint als tweede een 'Terrasbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij elektronicazaak Auva (T-Forum) te Tongeren.
 • Bevolkingsonderzoek kanker
  gezonde gemeente
  Een vroege opsporing van borst-, baarmoederhals- en dikkedarmkanker verhoogt de kans op genezing. De Vlaamse overheid organiseert daarom preventieve bevolkingsonderzoeken. Misschien was u eerder al uitgenodigd om hieraan deel te nemen.
 • Memorial Frans Schoubben
  Memorial Frans Schoubben - klein
  Zaterdag 20 mei 2017 tekent elke wielerliefhebber uit de regio present voor de jaarlijkse klassieker Memorial Frans Schoubben WCup Classic. De vertrekplaats is Sportoase Eburons Dome. U kunt kiezen uit een parcours van 60, 80, 100, 140, 160 of 200 km. Duidelijke wegwijzers en een selectief parcours op de langere afstanden (met een twintigtal hellingen op het langste traject) maken deze klassieker bijzonder aantrekkelijk.
 • Kruidenworkshop
  Kruidenpluktuintjes
  Op donderdag 29 juni 2017 vertelt herboriste Daniëlle Houbrechts u alles over kruiden in de tuin, in de keuken en in de geneeskunde. Samen maken we lekker vers kruidenzout, maar ook kruidensuiker, -olie en -azijn. Om mee naar huis te nemen.
 • Gedeelte Vermeulenstraat afgesloten
  werk in uitvoering
  Vanaf 29 mei t.e.m. 9 juni 2017 is het gedeelte van de Vermeulenstraat zijde Maastrichterstraat afgesloten. Het pand gelegen Maastrichterstraat 16-18 wordt afgebroken en er wordt een werfzone ingericht op de Vermeulenstraat. Voetgangers en fietsers hebben steeds doorgang langs de werfinrichting. De woningen van de Vermeulenstraat blijven bereikbaar via zijde Sint-Maternuswal.
 • Centrum afgesloten
  werk in uitvoering
  Vanaf maandag 15 mei 2017 worden sommige straten in het centrum afgesloten: op maandag 15 mei Hemelingenstraat, van maandag 15 mei t.e.m. vrijdag 19 mei Hondsstraat, vrijdag 12 mei en maandag 15 mei gedeelte Corversstraat en van dinsdag 16 mei t.e.m. woensdag 7 juni Wijngaardstraat.
 • Start inschrijvingen zomerkampen
  kleuterwerking Pasen
  Op maandag 15 mei 2017 starten de inschrijvingen voor de zomerkampen. Het Kinderparadijs en de jeugddienst werken vanaf nu samen. Hierdoor is de wijze van inschrijven lichtjes gewijzigd. Heeft u vragen? Kom dan gerust naar onze infonamiddag op zaterdag 13 mei van 12u30 tot 14u30 op de jeugddienst (de Schiervelstraat 17/1). Vanaf maandag kunt u met al uw vragen op afspraak (ook na 17u00) bij het Kinderparadijs (012 80 02 61) of vanaf 8u30 tot 17u00 doorlopend bij de jeugddienst terecht.
 • Win een speelplein voor onze gemeente
  win een speelplein
  Tussen 1 en 31 mei 2017 zamelen we zoveel mogelijk gebruikte batterijen in om kans te maken op een splinternieuwe milieuvriendelijke speeltuin voor onze gemeente. Draag je batterijtje bij en breng ze binnen in een Bebat inzamelpunt (supermarkt, containerpark,...).
 • Folklori Shqiptar
  Folklori shqiptar
  Op zondag 14 mei 2017 organiseert Iliria vzw de eerste editie van Folklori Shqiptar. Folklore is een belangrijk aspect van de Albanese culturele identiteit. Folklori Shqiptar is een modern, jeugdig en kleurrijk festival dat volksdans en -muziek, traditionele spelen en de Balkankeuken aan een breed publiek wil tonen.
 • Sofie wint 500 euro met ambi.pas
  Sofie Daniëls
  Sofie Daniëls wint als eerste een 'Terrasbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Jeans Station, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Graven oudstrijders krijgen opknapbeurt
  kerkhof Tongeren centrum
  Eind augustus - begin september start de opwaardering van de graven van de oudstrijders op het kerkhof Tongeren-Centrum (Driekruisenstraat).De bovengrondse grafstenen en kruisen worden verwijderd en er komen grasmatten omzoomd met een boordsteen. De huidige kruisjes worden vervangen door kleine ‘gedenksteentjes’ op deze boordsteen, met daarop de geboorte- en overlijdensdatum van de overledene.

 • Muzikaal talent gezocht
  muzikaal talent
  Voor het gelegenheidskoor op 11 juli 2017 zijn we nog op zoek naar muzikale mensen. Zingt u graag en wil u het gelegenheidskoor versterken? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten.
 • Militaire oefeningen op 15 en 16 mei
  militaire oefeningen
  Op maandag 15 en dinsdag 16 mei 2017 vinden er militaire oefeningen plaats op Tongers grondgebied: Tongeren en Berg. Het betreft 24 manschappen en 2 wielervoertuigen. Zij doen een kaartleesoefening.
 • Tongers Nieuw Theater brengt 'Frühlingserwachen'
  Affiche TNT
  Voorstellingen op 5, 6, 7, 8, 11, 12 en 13 mei 2017
  Tongeren heeft een nieuw cultuurfestival dat nog loopt tot en met 29 oktober 2017. Het festival draait rond het thema 'tijd' en kreeg daarom de naam 'MoMeNT'. Met 'Frühlingserwachen' van Frank Wedekind brengt het TNT een heuse muziektheaterproductie op de planken met live band!
 • Milou wint 500 euro met ambi.pas
  Milou Gielen
  Mevrouw Milou Gielen uit Vechmaal wint als vierde een 'Timeless Beauty budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Intermezzo, Grote Markt te Tongeren. Deze maand kan je een 'Terrasbudget' winnen.
 • MoMeNT
  moment - klein
  Tongeren heeft een nieuw cultuurfestival dat nog loopt tot en met 29 oktober 2017. Het festival draait rond het thema ‘tijd’ en kreeg daarom de naam ‘MoMeNT’.
 • Asfalteringswerken
  werk in uitvoering
  In de week van 8 mei 2017 worden er asfalteringswerken uitgevoerd in volgende straten: Meulemanslaan, Honnestraat, Godgavestraat, Kleinstraat, Wijkstraat, Winhofstraat en Ambiorixstraat.
 • “Zo Dichtblij” : fijn je hier weer te zien
  Zo Dichtblij - klein
  Doe nog tot 3 juni 2017 mee met 'Zo Dichtblij'. Wie winkelt bij een deelnemende handelaar in Tongeren wordt beloond met een tombolalot waarmee lokale prijzen te winnen zijn met 3 hoofdprijzen van 500 euro. Telkens je een lot registreert op zodichtblij.be, krijg je een praktische tip mee rond één van de 6 transitie-thema's.
 • Is uw dak geschikt voor zonne-energie? Raadpleeg de Zonnekaart
  zonnepanelen
  Via de online Zonnekaart komt u te weten hoe uw dak scoort voor zonne-energie. U moet enkel uw adres intikken en de Zonnekaart toont u of uw dak geschikt is voor zonne-energie en geeft u een inschatting van prijs en opbrengst.
 • Sluitingsdagen stadsdiensten
  praetorium
  Alle stadsdiensten zijn gesloten op maandag 1 mei 2017 (Feest van de Arbeid). Ook het sociaal huis De Semper en dienstencentrum De Piepel zijn dan dicht. Toerisme Tongeren is wel open van 09.30 tot 17.00 uur.
 • Eerste wol- en naaiatelier
  wol- en naaiatelier
  Vorig weekend (zaterdag 22 april) opende Nicole Tits haar droomzaak Needle and Stich, een wol- en naaiatelier, in de Maastrichterstraat 4. Zij is de derde winnaar van de actie 'Grijp je kans'.
 • Antoine en Marie-Josée winnen 500 euro met ambi.pas
  Marie-Josée
  De heer Antoine en mevrouw Marie-Josée winnen als derde een 'Timeless Beauty budget met de ambi.pas'. Zij winnen 5.000 punten of 500 euro dankzij hun aankoop bij kledingzaak Brax, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Monique wint 500 euro met ambi.pas
  Monique Engels
  Mevrouw Monique Engels wint als tweede een 'Timeless Beauty budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij damesboetiek Vestis, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • B-Classic festival
  B-classic
  20 tot en met 29 april
  Het unieke ‘pressure cooking’-concept van B-Classic is intussen aan zijn vijfde editie toe. Voor de nieuwkomers zetten we graag nog eens de basisingrediënten op een rijtje.
 • Nocturne expo 'Timeless Beauty'
  Timeless Beauty - logo
  Op vrijdag 21 april 2017 organiseert de stad Tongeren in samenwerking met de provincie Limburg en het Gallo-Romeins Museum een gratis nocturne voor Tongenaren. Er zijn bezoeken voorzien van 18-20 uur en van 20-22 uur. Inschrijven kan via www.ikkomvrijdagavond.be
 • Erfgoeddag - zondag 23 april
  Erfgoeddag - klein
  Zorg in Tongeren met allerlei gratis activiteiten in de Gasthuiskapel, de bibliotheek en WZC Aurora.
 • Ilse wint 500 euro met ambi.pas
  Ilse Neven
  Mevrouw Ilse Neven uit Vlijtingen wint als eerste een 'Timeless Beauty budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij herenkledingzaak Daniëls Tailors, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Actie hondenpoep
  hondenpoep - klein
  In de maand april worden politie en gemeenschapswachten ingezet om preventief en sensibiliserend op te treden rond overlast van hondenpoep en loslopende honden. Aandachtspunt hierbij is de hondenbaasjes ook bewust maken van het feit dat hondenpoepzakjes niet in de rioolputjes mogen geworpen worden.
 • Timeless beauty weekend - 22 en 23 april
  timeless beauty weekend - klein
  Tijdloos mooi in één weekend? Het kan in Tongeren. Naar aanleiding van de expo 'Timeless Beauty' zetten het Gallo-Romeins museum en de eerste stad van België schoonheid centraal.
 • Infomoment windmolenproject Vreren
  windmolen
  dinsdag 18 april 2017 van 16 tot 19.30 uur in feestzaal Kaiserhof te Mal
  Storm en Eneco, twee windmolenparkontwikkelaars, hebben plannen om een windpark van vier windturbines te realiseren ten oosten van Vreren.Voor de start van het openbaar onderzoek willen Storm en Eneco de omwonenden uitnodigen om deze plannen in detail toe te lichten en mogelijke vragen over het project te beantwoorden.Iedereen is welkom op het infomoment. In aanwezigheid van vertegenwoordigers van Storm en Eneco.
 • Bloemen voor de bijtjes
  bloemen voor de bijtjes
  In Tongeren verliezen we de bloemetjes en de bijtjes niet uit het oog. Vanaf 18 april kunt u gratis zaadmengsels afhalen bij de milieudienst.
 • Stoepenplan Tongeren
  werk in uitvoering
  Tongeren investeert jaarlijks 500.000 euro voor de aanleg en vernieuwing van voetpaden. We geven u graag een overzicht van de huidige planning.
 • Wegenwerken in Tongeren
  werk in uitvoering
  Elk voorjaar worden er in Tongeren herstellingswerken aan het wegdek uitgevoerd. We geven u graag een overzicht van de wegen waar er in 2017 zal gewerkt worden aan de verbetering van het wegdek.
 • Openbaar onderzoek onteigening en onteigeningsplan zuidelijke rand Ambiorixkazerne
  praetorium
  Het openbaar onderzoek ligt ter inzage bij de dienst Ruimtelijke Ordening. Het openbaar onderzoek vangt aan op 1 april 2017 en eindigt op 15 april 2017.
 • Testen in Q-parking Tongeren centrum
  q-park
  Op vrijdag 31 maart 2017 worden gedurende de dag meerdere testen uitgevoerd in de ondergrondse parking Q-park Centrum. Omwille van deze testen is er geen elektriciteit. De slagbomen worden omhoog gezet zodat de parking toegankelijk blijft. De normale verlichting en de lift werken echter op dat ogenblik niet. Alleen de noodverlichting werkt wel. De alarminstallatie kan eventueel afgaan maar dit mag genegeerd worden.
 • Lions Club plant 2.000 inheemse boompjes
  boomplantactie
  Op 26 maart 2017 werden er 2.000 inheemse boompjes geplant op een perceel van dr. Coninsx aan de Boebergstraat in Henis. Dit naar aanleiding van de viering van het 100-jarig bestaan van Lions Club International. De aanplanting gebeurde door de lionsleden in samenwerking met de Vlaamse bosgroepen en het agentschap Natuur en Bos.
 • Annemie wint 500 euro met ambi.pas
  Annemie Horsten
  Mevrouw Annemie Horsten wint als derde een 'Lentebudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij delicatessenzaak Rok4, Hemelingenstraat te Tongeren.
 • Dienstencentrum De Piepel en de dorpsrestaurants doen mee aan de actie 'Iedereen tegen kanker'
  Iedereen tegen kanker
  Van 4 tot 21 april 2017 kan iedereen bij het dienstencentrum De Piepel terecht met zijn/haar rosse muntjes. Er wordt een grote ROSPOT voorzien waarin je geld kan deponeren. We hopen deze uiteraard vol te krijgen. Gele munten en briefjes zijn uiteraard ook welkom. Na afloop wordt de rospot afgegeven bij KBC, partner van 'Kom op tegen Kanker'.
 • Zomeruurregeling recyclagepark
  containerpark
  Vanaf 28 maart 2017 geldt de zomeruurregeling op het recyclagepark in Tongeren. Het park is dan een uurtje langer open. Lees hier meer over de openingsuren.
 • GFT-sticker 2017 moet vanaf 3 april op uw container kleven
  huisvuilzakken - klein.jpg
  Vergeet uw GFT-sticker 2017 niet aan te kopen. Vanaf 3 april moet deze op het deksel van uw GFT-container kleven, anders wordt uw container niet geledigd. Denk ook aan uw tegoedzakken. Heeft u deze al afgehaald voor dit jaar?
 • Thé-dansant
  Thé-dansant
  Donderdag 30 maart 2017 speelt de Olivia Thijssen-band vanaf 14 uur in de VELINX. Het wordt een onvervalste Thé-dansant met heerlijke dansmuziek.
 • Ulrik wint 500 euro met ambi.pas
  Ulrik Tulkens
  De heer Ulrik Tulkens wint als tweede een 'Lentebudget met de ambi.pas'. Hij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij zijn aankoop bij fietshandel Marco's Vélo Shop, Wijkstraat te Tongeren.
 • Onderzoek: Wat vind jij van de gemeente?
  gemeentemonitor
  Het leven staat nooit stil, ook niet in je gemeente! Voor de Vlaamse overheid en de stad Tongeren is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er genoeg groen in je buurt? Wat vind jij van je woning? Ben jij tevreden over de diensten van de gemeente? Maak jij gebruik van de voorzieningen in je gemeente?
 • Omschakeling naar zomeruur
  zomeruur - klein
  In de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart 2017 gaat het zomeruur in. De klok wordt dan één uur vooruit gezet. 02.00 uur wordt 03.00 uur. Eén uur minder = één uur minder slapen.
 • Geboortebeperking voor stadsduiven
  geboortebeperking bij stadsduiven
  De stad Tongeren wil door geboortebeperking het aantal stadsduiven in het centrum drastisch verminderen. De stadsduiven zorgen al enige tijd voor overlast. We zullen dit op een diervriendelijke manier aanpakken.
 • (H)eerlijke maaltijd in dorpsrestaurants
  Fairtrade in dorpsrestaurants
  De Tongerse dorpsrestaurants worden steeds populairder en gezelliger. Op dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 maart 2017 kunt u er weer genieten van menu's die samengesteld zijn met lekkere 'fairtradeproducten'.
 • Nacht van de Steenuil
  Steenuil
  In 2006 adopteerde onze stad de Steenuil. Sindsdien zijn diverse initiatieven uitgewerkt om het deze vogel in Tongeren naar zijn zin te maken. We laten u hier graag mee kennismaken tijdens de Nacht van de Steenuil op zaterdag 25 maart 2017 om 19 uur in Basisschool De Herik (Kerkhenis 55).
 • Plantactie met 50.000 nieuwe boompjes
  boomplantingsevenement
  Op zondag 26 maart 2017 werken de Vlaamse bosgroepen samen met de Lions Club voor een grote plantactie. Kom jij mee 3.000 boompjes planten aan de Boeberg 110 in Tongeren?
 • Finse piste tijdelijk buiten gebruik
  finse piste
  Momenteel wordt er hard gewerkt aan de parkings op de Motten. Vanaf woensdag 15 maart 2017 wordt de Finse piste gerenoveerd aan het B-plein. De piste is buiten gebruik tot uiterlijk vrijdag 24 maart 2017.
 • Marleen wint 500 euro met ambi.pas
  Marleen Thys
  Mevrouw Marleen Thys wint als eerste een 'Lentebudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij boutique Dany Blue, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Infoavond 'Kinderen met een etiketje'
  kinderen met een etiketje
  Dinsdag 21 maart 2017 van 20 tot 22 uur
  Een kind dat te veel huilt, is een huilbaby. Een kind dat zeer actief is, heeft ADHD. Een kind dat snel is afgeleid, kampt met concentratieproblemen...
 • Opendeur WZC De Motten en dienstencentrum De Piepel
  Dag van de Zorg - klein
  Zondag 19 maart 2017 is het nationale Dag van de Zorg. Het woonzorgcentrum De Motten en het dienstencentrum De Piepel zetten dan van 10 tot 17 uur hun deuren open. Zo kan iedereen kennismaken met de sterke zorgkracht in Tongeren.
 • Paula wint 500 euro met ambi.pas
  Paula Smullenberghs
  Mevrouw Paula Smullenberghs wint als vijfde een 'Carnavalsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij De Casque, Grote Markt te Tongeren.
 • Ontbijtlezing Anja Feliers in de bib
  Anja Feliers
  Zondag 12 maart 2017
  Anja Feliers (31 augustus 1971), afkomstig uit Bilzen, is gekend als schrijfster van psychologische thrillers. In 2004 debuteerde Anja met het boek 'Donkere kamers', een roman die ontstond toen ze schreef over de ziekte en het overlijden van haar moeder, een gebeurtenis die haar op elfjarige leeftijd zwaar geraakt had.
 • Projectsubsidies onderwijsflankerende projecten
  projectsubsidies
  De provincie Limburg biedt projectsubsidies onderwijsflankerende projecten aan met de focus op taal en op onderwijs-arbeid. Projecten kunnen ingediend worden tot en met 1 april 2017.
 • Nieuwe schuilhuisjes De Lijn
  De Lijn - klein
  Vanaf 6 maart tot eind april 2017 worden 52 schuilhuisjes van Clear Channel vervangen door deze van De Lijn. Dankzij deze ingreep zullen er in Tongeren enkel nog schuilhuisjes van de Lijn zijn, wat de herkenbaarheid van de halteaccommodatie in de gemeente sterk verhoogt.
 • Natalie wint 500 euro met ambi.pas
  Natalie Claes
  Mevrouw Natalie Claes uit Tongeren wint als vierde een 'Carnavalsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Lingerie Vanclee, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Vacatures voor standplaatsen tijdens de septemberkermis 2017
  kermis - klein
  Voor de septemberkermis (zaterdag 9 t.e.m. donderdag 14 september 2017) zoekt de stad Tongeren : 1 kinderattractie type trein, 1 spellenkraam type schietkraam, 1 spellenkraam type loterij en 1 trampoline.

 • Nieuwe openingsuren bibliotheek vanaf 1 maart
  nieuwe openingsuren bib - klein
  Vanaf 1 maart 2017 wijzigen de openingsuren van de bibliotheek. Lees hier meer over de nieuwe openingsuren.
 • Jongerencentrum zoekt naam
  jongerencentrum
  Tongeren zoekt een originele, jeugdige naam en logo voor het nieuwe jongerencentrum in de Mulkenhal. Daarom organiseert het een publiekwedstrijd. De bedenker van de meest originele naam en logo krijgt een cadeaucheque ter waarde van 250 euro en gratis toegang tot 5 betalende activiteiten in het jongerencentrum.
 • Internationale Vrouwendag en workshops - expo Timeless Beauty - in het GRM
  Timeless Beauty - logo
  Woensdag 8 maart 2017, Internationale Vrouwendag - expo Timeless Beauty - in het Gallo-Romeins Museum en elke zaterdag workshops 'Natuurlijk Mooi'.
 • Initiatie hockey
  hockey
  Vanaf woensdag 8 maart 2017 organiseert de stedelijke sportdienst in samenwerking met de hockeyfederatie een hockey-initiatie. In tien lessen krijg je de technieken van deze sport aangeleerd.
 • Carnaval in Tongeren
  carnaval
  Tongeren viert dit weekend carnaval! Het is een ideaal moment om alle zorgen aan de kant te schuiven en om aan de festiviteiten deel te nemen. Hoogtepunten zijn ongetwijfeld de jeugdstoet op zaterdag 25 februari (vertrek reclamestoet om 14.11 uur) en de grote stoet op zondag 26 februari 2017 (vertrek reclamestoet om 14.11 uur en vertrek carnavalstoet om 14.33 uur).
 • Brandweer helpt bij storm en stormschade
  Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
  Bij storm is het de taak van de brandweer om de openbare weg vrij te maken en te zorgen dat objecten, die onder invloed van de wind onstabiel geworden zijn, geen gevaar kunnen vormen voor personen. Klassieke voorbeelden zijn losgekomen delen van daken of gevels, bomen die het onder de wind begeven hebben...
 • Boek 'Kruisstraat'
  Kruisstraat
  Het boek 'Kruisstraat' werd samengesteld door het Stadsarchief in een uitgave van het Geschiedkundig Genootschap. Dit boek verschijnt begin juni 2017. Op voorhand intekenen kan tot 1 april 2017.
 • Lizette wint 500 euro met ambi.pas
  Lizette Vos
  De familie Petermans-Vos uit Millen wint als derde een 'Carnavalsbudget met de ambi.pas'. Lizette wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij damesboetiek X9, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Fietspad tussen Dreef en Grootmeers
  fietsbrug Nerem
  De stad Tongeren wil een fietspad aanleggen tussen Dreef en Grootmeers en een fietsersbrug over de Jeker tussen Dreef en de Keerstraat. Zo creëren we een veilige en vlotte fietsverbinding tussen het stadscentrum via de Kevie en het industrieterrein Tongeren Oost met onder meer Sportoase. Eind 2017, begin 2018 starten de werken.
 • Claire wint 500 euro met ambi.pas
  Claire Delvige
  Claire Delvige uit Vreren wint als tweede een 'Carnavalsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij parfumerie Steenmans, Grote Markt te Tongeren.
 • De nieuwe Limburg Vakantiegids is er!
  Limburg vakantiegids
  Waar gaan we vandaag eens naartoe? Wat wordt onze volgende dichtbijvakantie? Tongenaren die zich deze vragen regelmatig stellen, mogen juichen. Want de derde editie van de Limburg Vakantiegids zit boordevol nieuwigheden én … inspiratie voor kleurrijke uitstapjes.
 • Milieuprijs 2016
  milieuprijs 2016 - klein
  Op donderdag 9 februari 2017 werd de milieuprijs 2016 uitgereikt. Academie Pentagoon kreeg een cheque van 500 euro en natuurproducten. Zij zetten zich al jaren in voor een beter milieu. Het geld zal gebruikt worden voor de aankoop van materiaal voor de leerlingen.
 • Update: ophokplicht pluimvee in België
  ophokplicht
  Als gevolg van het aantreffen van vogelgriep bij een hobbyhouder in de gemeente Lebbeke op 1 februari 2017, zijn er diverse voorzorgsmaatregelen genomen die ook hobbyhouders van pluimvee en andere vogels in gans België betreffen.
 • Patricia wint 500 euro met ambi.pas
  Patricia Morias
  Patricia Morias uit Piringen wint als eerste een 'Carnavalsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij brasserie Den Ambi in het Ambiotel, Veemarkt te Tongeren.
 • Laat je strikken voor de wereld
  Laat je strikken - klein
  Heb je al eens gehoord van de activiteiten van 'Laat je strikken voor de wereld'? Al proevend, kijkend, spelend en lachend steek je heel wat op over andere culturen en boeiende thema's zoals duurzaamheid, eerlijke handel, mensenrechten, ongelijkheid in het Zuiden of de klimaatproblematiek.
 • Kennisgeving milieuvergunningsaanvraag klasse 1 - windmolenproject te Vreren
  windmolen
  Eoly, groene energieproducent en –leverancier van Colruyt groep, wil samen met Windkracht Vlaanderen een windenergieproject realiseren ten zuiden van Vreren en Nerem.Het aanvraagdossier met bijlagen ligt van 3 februari 2017 tot en met 4 maart 2017 ter inzage bij de milieudienst, Praetorium, Maastrichterstraat 10, 3700 Tongeren.
 • Trofee klantvriendelijkste stad
  trofee klantvriendelijkste stad
  Tongeren mag zich 1 jaar 'de klantvriendelijkste winkelstad van België' noemen. Vanaf nu zal de trofee wekelijks pronken bij telkens een andere handelszaak. Het voorbije weekend werd de trofee overhandigd aan de voorzitter van de middenstandsraad Jef Vandamme.
 • Vlaamse gastgezinnen gezocht
  gastgezinnen
  Zoals elk jaar komen er door de zorgen van Euro-Children kinderen uit probleemgebieden in Europa op vakantie in Vlaamse gastgezinnen. We verwelkomen dit jaar ongeveer 20 kinderen, waarvan 20 die voor de eerste maal komen. Van deze laatsten zijn er 8 uit het zuidoosten van Wit-Rusland, ongeveer 100 kilometer van Tsjernobyl, en 6 uit Kroatië en Bosnië & Herzegovina en 6 uit Slovakije.
 • Herinrichting zone rond op- en afrittencomplex 32
  op- en afrittencomplex - klein.jpg
  Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt in 2017 de herinrichting van het op-en afrittencomplex 32 "Tongeren" verder af. De aannemer zal aan de zijde van Tongeren een fietstunnel bouwen, de op- en afrit heraanleggen en een nieuwe rotonde bouwen die de carpoolparking en, op termijn, industriezone Tongeren-Oost zal ontsluiten.
 • Ondernemersclub Tongeren viert nieuwjaar
  oct
  Naar jaarlijkse traditie vond de nieuwjaarsreceptie van Ondernemersclub Tongeren plaats in het Museumkafee. Op 26 januari 2017 kwamen meer dan 100 Tongerse ondernemers samen in het Gallo-Romeins Museum voor de rondleiding Timeless Beauty.
 • Marie-Louise wint 500 euro met ambi.pas
  Marie-Louise
  Marie-Louise (84) uit Tongeren wint als vierde een 'Nieuwjaarsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Standing House, Plein te Tongeren.
 • Vacature brandweer: preventieadviseur, niveau II
  preventieadviseur brandweer - klein
  De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg is op zoek naar een preventieadviseur, niveau II. Uw kandidatuur indienen kan nog tot uiterlijk 28 februari 2017.
 • Innovatie-award Land- en Tuinbouw
  Innovatie-award klein
  Je project indienen kan nog tot en met 20 april 2017. Onderzoek, overdracht van kennis en innovatie zijn belangrijke factoren om de Limburgse landbouw productiever, duurzamer en concurrentiëler te maken. Om de creatieve geest van de Limburgse land- en tuinbouwer aan te wakkeren en hen aan te moedigen hun innovatief en inspirerend idee om te zetten in de praktijk, organiseert de Provincie Limburg de Innovatie-award voor Land- en Tuinbouw.
 • MOMENT! 'Tijd voor Tongeren' is op zoek naar u
  Vrijwilligers
  Onze cultuurzomer krijgt met MOMENT! 'Tijd voor Tongeren' een nieuw jasje. Zin om dit nieuwe festival achter de schermen mee te maken? Aarzel dan niet en grijp uw kans en stuur uw contactgegevens door via mail.
 • Tongeren kan terugblikken op succesvolle groei aan groepsbezoeken in 2016
  Teseum
  Tongeren was in 2016 één van de populairste toeristische bestemmingen voor groepen in Limburg. In het bijzonder de unieke tentoonstelling 'Gladiatoren' in het Gallo-Romeins Museum en de opening van het nieuwe schatkamermuseum, het 'Teseum', vielen in de smaak. Maar ook de vaste waarden zoals de culturele stadswandeling en de rondleiding 'Met een begijntje op stap' bleven in 2016 de meest geliefkoosde programma's.
 • Klein historisch erfgoed in de Kevie
  smeedijzeren hekken
  In Natuurpark De Kevie werden recent typische erfgoedelementen hersteld. Zo werden er acht oude smeedijzeren hekken en enkele oude pilaren terug geplaatst i.s.m. werkgroep de Kevie en het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren.
 • Groepsaankoop zonnepanelen: Limburg kiest zonne-energie
  samenaankoop zonnepanelen
  Inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen kan nog tot en met 14 februari 2017. Een initiatief van Het Belang van Limburg en het gespecialiseerde bedrijf iChoosr met ondersteuning van het provinciebestuur. Deze actie kadert in de doelstelling om van Limburg een klimaatneutrale regio te maken tegen 2050.
 • Games laten kinderen Tongeren ontdekken
  begijntje Lea - klein
  Toerisme Tongeren ontwikkelde het afgelopen jaar twee stadsgames voor kinderen: op stap met begijntje Lea en de schat van Ambiorix. Download deze games via de gratis ojoo-applicatie. Je vindt deze app in de iTunes App Store of de Google Play Store. Je kan ook een tablet lenen bij Toerisme Tongeren (50 euro waarborg).
 • Lydia wint 500 euro met ambi.pas
  Lydia Baillien
  Lydia Baillien (43) uit Lauw wint als derde een 'Nieuwjaarsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Electro Smets Dominique, Sint-Truidersteenweg te Tongeren.
 • Infomoment windmolenproject te Vreren
  windmolen
  Donderdag 26 januari 2017 om 17 uur.
  Eoly, groene energieproducent en –leverancier van Colruyt groep, plant om samen met Windkracht Vlaanderen een windenergieproject te realiseren ten zuiden van Vreren en Nerem. Het project bestaat uit 6 windturbines waarvan er 4 eigendom worden van Eoly. Eén daarvan zal volledig openstaan voor burgerparticipatie via Eoly Coöperatie. Windkracht Vlaanderen neemt de overige 2 voor zijn rekening.
 • Tanja wint 500 euro met ambi.pas
  Tanja Valles
  Tanja Valles uit Tongeren wint als tweede een 'Nieuwjaarsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij JP's Brasserie, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Doe mee aan tournée minérale
  tournée minérale - klein
  Door deel te nemen aan tournée minérale zweer je een maand lang alcohol af. Na de drukke eindejaarsperiode is februari een goed moment om even van de overdaad te bekomen en een frisse nieuwe start te nemen. De stad Tongeren heeft aandacht voor gezondheidspreventie.
 • Infomoment windmolenproject Juprelle te Vreren
  windmolen
  Op dinsdag 24 januari van 16 tot 19 uur wordt er een infomoment georganiseerd mbt het windmolenproject Juprelle te Vreren. EDF-Luminus, leverancier en producent van duurzame energie, wil een windenergieproject realiseren in het noorden van de gemeente Juprelle, vlakbij de taalgrens. Voor dit project, met vijf windturbines, heeft EDF-Luminus zijn vergunningsaanvraag ingediend bij het Waals Gewest. Het openbaar onderzoek loopt van 5 januari tot 4 februari.
 • Start werken Noordoostelijke Omleidingsweg
  werk in uitvoering
  Dit jaar start de uitvoering van het eerste deel van de Noordoostelijke Omleidingsweg in Tongeren. Deze eerste fase omvat het gedeelte tussen de Bilzersteenweg en de Molenweg.
 • Testen in Q-parking Tongeren centrum
  Q-park - klein
  Op donderdag 12 januari 2017 tussen 13u30 en 14u00 worden testen uitgevoerd in Q-parking Tongeren centrum. De testen duren maximum 2 uur. De hinder wordt tot een minimum beperkt maar om noodsituaties te simuleren zullen er o.a. alarmen afgaan en wordt de ventilatie getest. Er zijn op het ogenblik van de testen mensen van Q-park aanwezig.
 • Linda wint 500 euro met ambi.pas
  Linda Trippaers
  Linda Trippaers uit Berg wint als eerste een 'Nieuwjaarsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij White Reizen, Jaminéstraat te Tongeren.
 • Skin Secrets wint etalagewedstrijd
  skin secrets
  De etalage van Skin Secrets werd uitgeroepen tot de origineelste van het centrum. Voor deze wedstrijd vroegen we de handelaars om hun etalages om te toveren tot prachtige, sfeervolle kerstetalages.
 • Rajapack Tongeren breidt uit
  Rajapack - klein
  Rajapack breidt in 2017 uit in opslagruimte en personeel. In 2016 kende het bedrijf een opmerkelijke groei van méér dan 10%. En de plannen zijn groots…
 • Vacatures
  praetorium
  Wij zijn Tongeren en zoeken een adviseur innovatie en een toezichter gebouwen. Uw kandidatuur indienen kan tot uiterlijk 31 januari 2017.
 • TAPAS
  tapas
  De TApas is een kortingskaart waarmee je een financiële korting krijgt op alle activiteiten georganiseerd door de jeugddienst. De Tapas kost 5 euro voor één jaar (januari tot december) en kan gebruikt worden voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Je kan de TApas kopen bij de jeugddienst, Schiervelstraat 17.
 • Nieuwe tarieven waterfactuur sinds 1 januari 2017
  de watergroep
  Sinds 1 januari 2017 hanteert De Watergroep een nieuw tarief voor drinkwater. Dit tarief maakt het voor De Watergroep mogelijk de komende jaren de nodige investeringen te doen om waterproductiecentra en leidingen te renoveren of te vervangen. De Watergroep investeert bovendien in nieuwe technologie (slimme watermeters, onthardingsinstallaties) en in de bescherming van ruwwaterbronnen.
 • Vlaams Rampenfonds (update)
  Rampenfonds
  In het Belgisch Staatsblad van 31 oktober 2016 werd het erkenningsbesluit gepubliceerd. Op donderdag 15 december 2016 om 19u30 wordt een toelichting gegeven door de heer Georges Noelmans over de werking van het rampenfonds en de hierbij horende formulieren.
 • Pliniuspark
  buurtbewoners Pliniuspark


 • Kiss & Ride voor GBS Henis
  werk in uitvoering
  De gemeentelijke basisschool in Henis ondervond reeds enige tijd verkeershinder. Het aanleggen van een Kiss & Ride zone biedt hier een oplossing. Zo wordt de verkeershinder er beperkt en creëren we een veiligere verkeersomgeving. De werken zijn gestart op 2 augustus 2016 en zullen zo’n 45 werkdagen duren.
 • Kroning 2016
  Kroningsfeesten
  Het hoogtepunt van de Kroningsfeesten 2016 vindt plaats in de week van 3 tot en met 10 juli 2016. Dan zal de Kroningsprocessie viermaal door de Tongerse straten trekken: op de zondagen 3 en 10 juli om 15u en op dinsdag 5 en vrijdag 8 juli telkens om 19u. Op deze vier dagen vindt om 22.30u een avondspel plaats op de Grote Markt van Tongeren.
 • Bekendmaking openbaar onderzoek Plein 17
  Bekendmaking openbaar onderzoek
  Openbaar onderzoek voorgenomen onteigening en onteigeningsplan van het ingestorte pand en bijbehorende tuin met kadastrale gegevens Tongeren, 1ste afdeling, sectie C, nr. 689D, gelegen te 3700 Tongeren, Plein 17.
 • Brandweer
  Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
  Nieuw telefoonnummer brandweer vanaf 21 juni 2017 - 012 26 00 10. Stormschade, wateroverlast of een wespennest kunt u online melden via www.zuidwestlimburg.be.
 • Gezondheidsadvies bij overstroming
  overstroming moestuin
  Deze week werd Vlaanderen geteisterd door wateroverlast en overstromingen. Bij overstromingen wordt vervuild slib afgezet bij het terugtrekken van het water. Er worden dan microbiële en chemische verontreinigingen meegevoerd met het water en bij terugtrekking afgezet op de bodem. Tijdens de recente overstromingen zijn heel wat huizen, moestuinen en drinkwaterputten overstroomd. Deze plaatsen kunnen dan ook zowel microbiologisch als chemisch verontreinigd (geweest) zijn.
 • Werken Millerweg en Peuskensstraat
  werk in uitvoering
  Op verschillende plaatsen in Tongeren moeten er werkzaamheden aan het wegdek gebeuren. Op donderdag 9 en vrijdag 10 juni worden er werken uitgevoerd in de Millerweg en de Peuskensstraat.
 • Werken Glaaierweg
  werk in uitvoering
  Deze week zijn er werken gestart in de Glaaierweg. In opdracht van Infrax worden de elektriciteits- en de teledistributieleidingen ondergronds geplaatst en de verlichtingspalen vernieuwd. Daarop aansluitend wordt in opdracht van de stad Tongeren door aannemer Crommen uit Hoeselt een nieuwe stoep in klinkers aangelegd. Het einde van de werken is voorzien voor de start van het bouwverlof op vrijdag 8 juli 2016.
 • Asfaltwerken mei 2016
  werk in uitvoering
  Deze week worden er asfalteringswerken uitgevoerd in Tongeren. Er wordt een nieuwe bovenlaag in asfalt aangebracht. Tijdens de werkzaamheden zijn de straten niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. ’s Avonds worden de straten wel terug opengesteld.
 • Nieuw GAS-reglement
  loslopende honden
  De gemeenteraad heeft het nieuwe GAS-reglement (Gemeentelijke Administratieve Sancties) goedgekeurd. Het nieuwe reglement is ingegaan op 1 mei 2016.
 • Masterplan De Motten & openleggen Jeker
  Jeker
  Tongeren verdient beter dan een gedempte Jeker waarop parkings en straten zijn aangelegd. Een open Jeker zal een enorme impact hebben op de uitstraling van onze stad en op de woonkwaliteit. Een open Jeker maakt de stad groter en gezelliger. Het is de logische stap in de verdere stadsontwikkeling. Een ingrijpende stap, maar een stap die alle andere belangrijke troeven van Tongeren naar een hoger niveau tilt.
 • Werken Godensteenstraat
  werk in uitvoering
  Deze week zijn de werken gestart in de Godensteenstraat. In opdracht van Infrax wordt er tussen de huisnummers 3 en 18 een nieuwe gasleiding aangelegd. Aansluitend, in de week van 14 maart 2016, start aannemer Crommen uit Hoeselt met de aanleg van nieuwe stoepen in klinkers aan beide zijden van de weg. De werken duren vermoedelijk tot eind april 2016.

 • Werken Kleinveldstraat
  werk in uitvoering
  In de week van 15 februari 2016 starten de werkzaamheden in de Kleinveldstraat. Groenaannemer BV Henssen zal in de eerste fase de hoogstammige bomen (elzen) vellen en gedeeltelijk ontstronken. Tijdens de tweede fase worden 12 nieuwe bomen aangeplant (Japanse sierkers). Vermoedelijk zullen deze werken 3 weken duren.

 • Werken Leopoldwal en Neremweg
  werk in uitvoering
  In de week van 8 februari 2016 worden de stoepen van de Leopoldwal en Neremweg aangelegd. Vermoedelijk zullen deze werken 15 werkdagen duren.In de tweede fase (tussen 1 april en 31 mei 2016) zal aannemer Hoogmartens uit Opglabbeek de weg in asfalt vernieuwen aan de bovenkant van de middeleeuwse wallen grenzend aan de woningen.
 • Nieuw: Vraag uw parkeerkaart digitaal aan
  parkeren.jpg
  U kunt voortaan uw parkeerkaart ook digitaal aanvragen. De stad beschikt over een nieuw systeem voor het elektronisch verwerken en beheren van de parkeerkaarten. Om uw parkeerkaart aan te vragen heeft u twee mogelijkheden. U begeeft zich naar het loket of u downloadt het aanvraagformulier en mailt het ingevulde document door.
 • Reglement huisnummers zorgt voor duidelijkheid
  huisnummers
  De gemeenteraad heeft het reglement voor huis- en busnummers goedgekeurd. Dit reglement omschrijft de uitgangspunten en de procedure voor de toekenning van de nummers. Het nieuwe reglement brengt niet alleen duidelijkheid voor eigenaars, gebruikers en bewoners maar ook voor administratieve diensten, hulpdiensten, postbezorgers en bezoekers.
 • Nieuw mobiliteitsplan
  mobiliteitsplan
  In Tongeren hebben we werk gemaakt van een volledig nieuw mobiliteitsplan. Hierin leggen we de visie op mobiliteit voor de volgende tien jaar vast. Grote aandacht gaat naar de fietsers: we willen Tongenaren, de bezoekers van onze stad en werknemers nog vaker op de fiets krijgen. Maar ook voetgangers, het openbaar vervoer en privévervoer komen in het nieuwe plan aan bod.
 • Gemeentelijke renovatiepremie voor leegstaande of verwaarloosde panden
  verouderde woning
  Wie een leegstaand of verwaarloosd pand renoveert kan vanaf nu gebruik maken van de gemeentelijke renovatiepremie. Het gaat om een extra financiële ondersteuning naast de premies van Infrax. Uw woning moet aan bepaalde voorwaarden voldoen.
 • Openbaar onderzoek 'Project MER NO- Omleidingsweg Tongeren'
  plannen
  Het openbaar onderzoek loopt van maandag 15 juni tot en met dinsdag 14 juli en ligt ter inzage bij de dienst Ruimtelijke Ordening en Huisvesting (2de verdieping Praetorium, Maastrichterstraat 10).

 • Onderzoek tot milieueffectenrapportage van RUP Ambiorixkazerne en RUP Sportoase II
  plannen
  Op 19 juni 2015 heeft de dienst MER inzake RUP Ambiorixkazerne beslist dat de opmaak van een plan-MER niet nodig is en de voorgenomen plannen geen aanleiding geven tot aanzienlijke negatieve milieugevolgen.

  Op 25 juni 2015 heeft de dienst MER inzake RUP Sportoase II eveneens beslist dat de opmaak van een plan-MER niet nodig is en de voorgenomen plannen geen aanleiding geven tot aanzienlijke negatieve milieugevolgen.
 • Doe het licht maar uit op 28 maart
  Earth hour
  Doe zaterdag 28 maart van 20u30 tot 21u30 - samen met uw stad - het licht uit! Zo maakt u er een gezellige en sfeervolle avond van. Tegelijk neemt u actief deel aan Earth Hour.
 • UiTdatabank: Wie invoert haalt er veel UiT
  UiT databank
  Surf naar www.UiTdatabank.be en maak je activiteit gratis bekend. Op 5 minuten is je activiteit ingevoerd en wordt ze automatisch gepubliceerd op tal van communicatiekanalen.
 • Infosessie: 'De Stroomlijners'
  De Stroomlijners (klein)
  De stad Tongeren doet mee aan de nieuwe campagne rond energiebesparing 'De Stroomlijners' die de Provincie Limburg organiseert. Interesse? Kom dan zeker naar de infosessie op woensdag 25 februari 2015 om 19u30 in het AC Praetorium.
 • Tongerse wijk Offelken piloot voor collectieve renovatie
  Limburg renoveert
  De wijk Offelken is geselecteerd voor het pilootproject 'Collectieve Renovatie' en is hiermee één van de vijf pilootprojecten van de Provincie Limburg. Het project heeft als doel gezamenlijk energiebesparende renovaties uit te voeren.
 • Limburg zoekt Stroomtrainers voor 'De Stroomlijners'
  De Stroomlijners (klein)
  De provincie Limburg zoekt Stroomtrainers voor de nieuwe energiecampagne 'De Stroomlijners'. Vind je energiebesparing belangrijk en wil je meehelpen om anderen daarvan te overtuigen? Dan is dit zeker wat voor jou!
 • Doe jij het al zonder pesticiden?
  zonder is gezonder - klein
  Vanaf 1 januari 2015 geldt er een verbod op het gebruik van pesticiden. Zij vormen immers een bedreiging voor het milieu, de waterkwaliteit en het behoud van duurzame waterreserves. We moeten ook onze gezondheid beter beschermen tegen de gevaren ervan.
 • Bijeenkomst éénoudergezinnen
  Eénoudergezinnen
  Iedere eerste donderdag van de maand van 18u tot 20u in dienstencentrum De Piepel kun je in groep stil staan bij vragen en ervaringen van alleenstaande ouders.
 • Infosessies 'Duurzaam bouwen en wonen'
  Warm Limburg - klein
  De stad Tongeren organiseert tijdens de maanden oktober en november infosessies over duurzaam bouwen en wonen. De eerste infosessie 'Dakisolatie voor doe-het-zelvers' vindt plaats op dinsdag 7 oktober 2014.
 • Bewegingsschool
  bewegingsschool - klein
  Een sportieve mentaliteit brengt u uw jonge spruit best al op jonge leeftijd bij. De bewegingsschool is de ideale start voor uw kind om zijn of haar sportieve interesse op te wekken. Elke tweede en vierde zondag van 10u tot 11.20u vindt in sporthal Eburons Dome de bewegingsschool plaats.
 • Tongeren heeft eigen 'P' mobile-site
  parkeersite - klein
  Naar aanleiding van het nieuwe parkeerplan werd een gebruiksvriendelijke website ontwikkeld waarop u alle info kan terugvinden over: kort parkeren (snel shoppen), lang parkeren (uitgebreid genieten), bewonersparkeren en parkeren voor werknemers.
 • Bekendmaking van openbaar onderzoek
  ruimtelijk structuurplan
  Het plan-mer voor het provinciaal RUP 'Afbakening kleinstedelijk gebied Tongeren, inclusief het locatieonderzoek naar de inplanting van circa 50 ha bijkomend regionaal bedrijventerrein' ligt ter inzage van 2 juli 2012 tot en met 31 juli 2012.
 • Babbelschatten: ontmoetingsmomenten voor ouders en jonge kinderen
  babbelschatten
  Wilt u er even tussenuit samen met uw baby, peuter of kleuter? Zoekt u een plek om samen te spelen? Praat u graag met andere ouders over de opvoeding van uw kind? De opvoedingswinkel houdt tweewekelijks een ontmoetingsmoment voor ouders en kinderen tot 3 jaar.

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley